Tommy Emmanuel: the greatest finger-picker of the world komt naar Rijswijk

 

Zondagavond 22 januari a.s. speelt Tommy Emmanuel in de Rijswijkse Schouwburg als onderdeel van zijn 2011 Winter Tour. In het voorprogramma speelt Theresa Andersson.

 [ONZE RECENSIE STAAT HIER: http://wp.me/p1wBJb-We]

TOMMY EMMANUEL
Hij is thuis in elk genre, heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo gemakkelijk jazz als klassiek, rock en country. Gitarist Tommy Emmanuel is een geboren entertainer, die met zijn muziek en zijn charme het publiek weet te inspireren en betoveren. Tommy Emmanuel heeft een unieke stijl – wat hij eenvoudig ‘finger style’ noemt – hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano bespeelt.

Één man, op één gitaar, doet de wereld vergeten in een geweldige one-man-show, waarin Emmanuel al het mogelijke uit zijn instrument haalt. Naast het meesterlijke ‘fingerpicking’ produceert hij met zijn gitaar namelijk ook een heel scala aan akoestische drumklanken, waarmee hij o.a. een heel orkest na doet. Door de groten in de muziekindustrie wordt hij meer dan eens genoemd en geroemd als de grootste gitarist van deze tijd. Eric Clapton, Tina Turner, Bill Wyman allen spreken over hem. Tommy Emmanuel heeft inmiddels 16 albums op zijn naam staan, waarvan meerdere platina of goud. Ook maakte hij een CD met de legendarische gitarist Chet Atkins. Atkins zei over Tommy: “I think he’s probably the greatest finger-picker of the world today. He’s inventive, fearless and has a flawless sense of rhythm. You can’t watch Tommy perform and not feel happy”.

THERESA ANDERSSON
De uit Zweden afkomstige Theresa Andersson is een singer/songwriter en virtuoze multi- instrumentalist. In 1990 verhuisde ze naar New Orleans waar haar muzikaliteit zich sterk ontwikkelde. Eerst als lid van een band, maar later ging ze zich door groeiende successen meer op haar eigen one-woman- show concentreren. In deze show combineert ze gitaar, viool, drums, vibrafoon en zang.

Door middel van twee pedalen, loops en geluidseffecten, weet ze haar repertoire op een unieke wijze met verschillende instrumenten en zang als een band met backvocalisten neer te zetten. Ook op Youtube is ze inmiddels uitgegroeid tot een ware sensatie. Haar eigen songs Birds Fly Away, Na Na Na, Hi-Low en prachtige covers op Mary Don’t You Weep en Blue Skies zijn veelbekeken hits op de website.

————————————————————

Datum   zondag 22 januari 2012
Aanvang  20.15 uur
Zaal  Grote Zaal
Kaarten Normaal € 38,50
Prijzen
Kaartsoort Prijs
Normaal € 38,50
CJP € 37,00
65+ € 37,00

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: