Wij wensen jullie een mooi en muzikaal 2012

2

The Blues Alone? wenst u een heel mooi en muzikaal 2012

Het zit er weer op…. 2011 !! En dan is het gebruikelijk om even terug te blikken op het afgelopen jaar. 2011 was voor ons bij The Blues Alone? Een spannend jaar. Na een aantal jaren hand en spandiensten te hebben verleend voor diverse online muziek- en cultuurmagazines besloten we dit jaar geheel op eigen benen te gaan staan, en met een geheel vernieuwde website zijn we dan ook in april gestart. Daarbij willen we de welwillende bijdragen -bij onze opstart- van collega’s als Berbera van den Hoek (Cultuurpodiumonline), Barbara van Geffen (Bluesrockpagina), Bert Vethaak (Bluesforum) en fotograaf Eric van Nieuwland niet vergeten. Na de zomervakantie ontstond het TheBluesAlone?-team zoals u dat nu kent: Nicolette Johns, José Gallois, Hen Metsemakers, Bert Vethaak, Giel van der Hoeven en Arjan Vermeer. Voor 2012 hopen we dat er nog een aantal vrijwilligers ons team komen versterken. Vooral schrijverts zijn van harte welkom!!

Maar ook muzikaal gezien was 2011 een heel mooi jaar. In januari begon het bij Blues aan Zee in Monster die hun 10-jarig jubileum vierden met optredens van King Mo en Dana Fuchs. En dat leverde ons een mooi en emotioneel interview op.

Uiteraard bezochten we ouwe getrouwe en bekende namen als Lenny Kravitz, Bill Wyman & The Rythm Kings, Ian Siegal, Studebaker John, Eric Sardinas, Robin Trower, Steve Earl, Beth Hart en Southside Johnny. Maar ook nieuwe ‘ontdekkingen’ (althans voor ons) als Frank Turner, Go Back to The Zoo, Woody & Paul, Gingerpig en ‘ons’ Maassluise talent Yasmin.

Ook in de kleinschalige intieme zaaltjes kun je en zul je The Blues Alone? Vinden, lees maar onze verslagen over de -uit Wales afkomstige Whisky River, onze eigen Big Will & The Bluesman of virtuoos  Mike Stern in Paradox. Maar het zijn toch altijd weer de festivals, ware muziekfeesten, die de meeste aandacht trokken. We waren bij Jazzfestivals, van het kleinschalige Delft Jazz tot aan het grootschalige North Sea Jazz. Maar ook bij het echec van het -inmiddels failliete- The Hague Jazz. Bluesfestivals zijn er teveel om op te noemen maar ook om ze allemaal te bezoeken. Toch hebben we weer een indrukwekkende lijst geproduceerd met daarin Bleuzy’s Bluesfestival, Kwadendamme, Ribs en Blues, Highlands, Culemborg, Bluesrock Tegelen, R&B Peer. Maar ook Rock- en Popfestivals als het Haagse Parkpop en The Rock-Experience in Overschie trokken weer onze aandacht. We bezochten zowel de uitreikingen van de Dutch Blues Awards als die van de British Blues Awards.

Heel mooi, soms indringend en openhartig, maar vooral plezierig waren onze persoonlijke ontmoetingen met Dany Lademacher, Ian Siegal, Dana Fuchs, Woody & Paul, Ben Prestage, Big Will, Ralph de Jongh, Hokie Joint en Ana Popovic.

Onze doelstelling om met The Blues Alone? te starten was om toch -naast de Blues- meerdere muziekstijlen te bezoeken. En zo stonden we opeens voor Ilse de Lange, Eliades Ochoa, Moke, Gare Du Nord, Guthrie Govan, Frank Turner, Ray Lamontagne en nog vele anderen. En dat is precies wat je in 2012 nog meer van ons kunt gaan verwachten, nog meer buiten de lijntjes van de blues kleuren. Gewoon omdat er nog zoveel meer moois is om van te genieten. We zien jullie in 2012 graag weer in de concertzalen terug!

Cheers,
Nicolette, José, Hen, Bert, Giel en Arjan

2 Responses

  1. Kees "Dartford"

    Ook van mij de beste wensen en ga zo lekker door.

    Kees