HOAXFEST: met The Hoax, Jon Amor Band, The Davy Brothers e.a. in De Bosuil

 

zondag 06 november 2011 a.s. in De Bosuil  (Inmiddels is ons verslag gereed: lees en kijk hier)

Met de lancering van de allereerste Hoaxfest, zullen de mannen van The Hoax laten zien hoe veelzijdig en bijzonder ze zijn. Met niet alleen The Hoax, maar ook elk van de individuele leden met hun lopende projecten. Deze korte tour is een unieke visie met een even unieke line-up!

The Hoax
Begin jaren ’90 kwam er uit een klein dorpje in het duistere diepe Engelse Wiltshire een band met vuur in hun donder en de blues in hun hart: THE HOAX.
Hun opwindende live shows brachten weer leven in de Engelse blues scene en ver daarbuiten. Met een serie zeer goed ontvangen cd’s en spectaculaire optredens raasden The Hoax over Engeland, Europa en the States. Een van de hoogtepunten in Nederland was hun optreden op Parkpop in Den Haag, waar de fans van Robbie Williams – die net zijn solo carriere was begonnen – de eerste rijen voor het podium al hadden ingenomen. In ’99 stopte The Hoax. Alle bandleden gingen eigen projecten doen, maar de naam The Hoax bleef rondzingen. Al was het maar door de vele bands die hun nog steeds als een van hun grootste voorbeelden en inspiratie bron noemen. En in mei ’08 was het dan zover: The Hoax deden 3 optredens in Nederland en het was alsof ze nooit waren weggeweest. Hun cd Humdinger – volgens velen hun beste – werd opnieuw uitgebracht met extra geluidsmateriaal en een complete dvd.

http://www.myspace.com/thehoaxband

Jon Amor Blues Group
Jon Amor, de welbekende gitarist van de legendarische bluesband “The Hoax”, is een nieuw project begonnen met de naam “Jon Amor Blues Group”. Zij brengen een krachtig, rauw en compromisloos geluid dat geïnspireerd is door grootheden als Muddy Waters en Howlin Wolf, maar ook door hedendaagse acts als The Black Keys en Jon Spencer Blues Explosion.

Jon Amor heeft zich voor zijn project versterkt met oud The Hoax drummer Simon Klein en de broers Dave (gitaar) en Chris Doherty (bas), waar hij al sinds 2006 mee samenspeelt.

http://www.jonamorbluesgroup.co.uk

Zanger Hugh Coltman is gesneden uit een indrukwekkend solo-carrière als singer / songwriter in Frankrijk. Zijn prachtige vocale prestaties en elegante songwriting landde hem een ​​groot platencontract met Universal Music. Hugh zal het uitvoeren van een solo set met nummers van zijn veelgeprezen debuut album, en het binnenkort te verschijnen follow-up.

Bassist Robin Davey, nu gevestigd in Californië, is wereldwijd berucht om zijn eclectische muzikale output. Hij zal optreden op Hoaxfest met zijn gloednieuwe band uit Los Angeles, Well Hung Hart. Met de altijd vermakelijke talenten van zangeres Greta Valenti heeft Well Hung Heart een mix van bluesy cool met spetterende rijm en donkere melodieën. Robin neemt tegelijkertijd gitaar en bas voor zijn rekening!

Gitarist Jesse Davey is nu een veel gevraagd producer en songwriter. Als gitarist speelde hij met muzieklegendes als Mick Jagger, Ringo Star en Stevie Ray Vaughan’s begeleidingsband, Double Trouble. Hoaxfest zal beschikken over een sneak preview van zijn nieuwe project waarvan gitaar-liefhebbers ongetwijfeld staan te watertanden. Als extra bonus zal Jesse ook met zijn Brother Robin voor een zeldzaam live-uitje zorgen als The Davey Brothers; met muziek van hun album “Wolfbox”.

http://www.myspace.com/thedaveybrothers

De avond zal worden gepresenteerd worden door drummer Mark Barrett, met zijn droge humor en charmes is hij daarvoor de aangewezen man.

Hoaxfest belooft een memorabel, uniek en niet te missen evenement te worden!

==========================================

Naast de “gewone” tickets voor het concert dat om 15.30u begint, verkopen we ook speciale DELUXE tickets:
Na afloop van het concert zal er een exclusieve MEET & GREET plaatsvinden met alle bandleden.
Daarnaast zal er na de meet & greet een intieme jamsessie gehouden gaan worden in ons café.

Voor dit extra’s zijn maar beperkt kaarten beschikbaar á 25 euro (vvk).
Je koopt ze eenvoudig via onze eigen website. Klik hieronder op de TICKETS-button en kies voor “Hoaxfest + Jamsessie”.

==========================================
Voorverkoopprijs (*): €18,00
Entreeprijs: €20,00

Deuren open: 15.00u
Aanvang: 15.30u

( * excl. eventuele servicekosten)

(Inmiddels is ons verslag gereed: lees en kijk hier)

Geef hier uw commentaar