Tommy Ebben & The Small Town Villains – A Whisper To Arms [cd release party]

Tekst en foto’s door Bert Vethaak
05-10-2011, Paradiso Amsterdam

 

Amsterdam, 14 oktober 2010: Tommy Ebben & The Small Town Villains presenteerden hun debuutalbum “Dreamless Slumbers” in Winston Kingdom. Een album dat door de pers zeer goed is ontvangen, wat kon rekenen op behoorlijk wat airplay en waarvan de single “She Won’t Tell” werd gebruikt in een Vodafone reclame.

Nu amper een jaar later mocht ik weer naar Amsterdam omdat de band haar 2e album ging presenteren. Op 5 oktober zou “A Whisper To Arms” voor het publiek op zowel het kleine zilveren schijfje als op vinyl het daglicht zien. Dit keer in de stijf uitverkochte kleine zaal van Poptempel Paradiso. Met 2 nieuwe leden in de band (Kai Liebrand – bass/backing vocals en Matthijs Barnhoorn – viool/mandoline/gitaar/backing vocals) en vocale ondersteuning van Suus de Groot (onder de naam Sue The Night in de finale van De Grote Prijs van Nederland) wist Tommy Ebben en zijn gevolg binnen de kortste keren Paradiso letterlijke en figuurlijk naar het kookpunt te krijgen. In krap 1 ½ uur kwamen 9 nummer voorbij van het nieuwe album, aangevuld met Signs, Bell Tower Blues, Dreamless Slumbers en toegift She Won’t Tell.

Dat Tommy Ebben & The Small Town Villains na het succes van Dreamless Slumbers ongeveer 50 optredens achter de rug heeft bleek wel op deze presentatie. Een goed geoliede band stond zeer zelfverzekerd op het podium en van enige vorm van nervositeit om hun nieuwe “kindje” te presenteren aan familie, vrienden en fans was totaal geen sprake.

Setlist:
1. Ikarus
2. Signs
3. Selah
4. This Is The Way
5. Brother Devil
6. Louisiana
7. Lakeside Bench
8. Lucky One
9. A Whisper To Arms
10. Bell Tower Blues
11. Dreamless Slumbers
12. All We Ever
14. She Won’t Tell

Voor degene die nog steeds niets van dit album heeft gehoord, het complete album is te beluisteren op de Luisterpaal van 3voor12. Daarnaast gaat Ebben, samen met Ralph de Jongh & The Crazy Hearts, een tour doen onder de naam “Jack Daniels Presents” langs diverse poppodia in Nederland.

De eerste releaseparty was in Winston, de tweede in de kleine zaal van Paradiso. Met Frank Satink van platenmaatschappij Goomah heb ik de deal gemaakt dat de 3e release gaat plaatsvinden in de grote zaal van Paradiso. Met deze release maakt Tommy Ebben weer een zeer grote stap gemaakt in de Nederlandse roots/folk/singer-songwriter scene. Die presentatie in de grote zaal gaat er dan ook echt wel komen. Daar ben ik van overtuigd!!

http://www.tommyebben.com/
http://www.goomahmusic.nl/pages/home.php

bekijk hier alle foto’s van Bert Vethaak en lees hier de cd-review van Giel van der Hoeven.

.

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: