Ga mee op ontdekking….Luther’s @ Musicon – Den Haag 23 November a.s.

Musicon is in de jaren negentig geboren uit de vraag naar oefenruimtes, popmuziekles en een poppodium. In het Haagse cultuurveld heeft Musicon inmiddels zijn eigen plek veroverd waar naast zalen er ook een sfeervol muziekcafé te bezoeken is. Musicon is heilige Haagse muziekgrond, met jaarlijks meer dan 15.000 concertbezoekers. Er wordt actief bijgedragen aan de cultuureducatie en talentontwikkeling van Den Haag met prijswinnende programma’s voor jong & oud. Wordt Musicon nu ook een venue waar bluesmuzikanten en -liefhebbers samenkomen?
MusiconIn ieder geval is Musicon Woensdag 23 November a.s. het thuis van de nieuwe veelbelovende ontdekking band aan het bluesfirmament Luther’s.

Live performing band Luther’s is een nieuwe roots band uit Leiden en geeft een frisse lading aan blues en soul gerelateerde muziek. Ze spelen authentieke Chicago en delta blues covers denk aan Muddy Waters, Buddy Guy, Eric Clapton, daardoor eigen geïnspireerd werk en uitstapjes naar surf, reggae en rock and roll.

Frontman/gitarist/vocalist en naamgever van de band is Lothar Wijnvoord.
Lothar kreeg muziek met de paplepel ingegeven want het gezin waarin hij opgroeide had de blues een belangrijke een prominente plaats. Al op zijn elfde leerde hij de eerste gitaarakkoorden van zijn vader die hem leerde meespelen met platen en dvd’s. Grote invloeden zijn o.m. Eelco Gelling, Led Zeppelin, Eric Clapton maar ook J.J. Cale. Tijdens een van de vele jamsessies bij Red Kees Ruimzicht werd hij door zanger/gitarist Robbert Fossen uitgenodigd deel te nemen aan een nieuw project wat Fossen gelanceerd had ‘The Muddy Waters Tribute band’.

Luther’s wordt gecompleteerd met gitarist Joost Tonies die al op zijn achtste de zes snaren van de gitaar begon te bespelen maar tijdens de tiener jaren werd het pas echt serieus door de muzikale invloeden op school en bij vrienden en familie. Volgens eigen zeggen is John Mayer de man die hem serieus beïnvloed heeft door het veelvuldige beluisteren van Mayer’s album ‘Where The Light Is’ waarop veel blues geënte nummers.

Luther’s ritme-sectie wordt gevormd door Daan Tonies en Boris Weijers .

Daan Tonies is de bassist, hij is al van jongs af aan behept met het aangename virus muziek. Echter voordat deze jonge musicus besloot zich volledig op de bassgitaar te richten, was hij regelmatig een aantal jaren te zien als pianist en gitarist in verschillende projecten. Inmiddels speelt Daan al bijna 10 jaar (contra)bass; van blues tot funk en van disco tot jazz. Naast Luther’s is Daan te beluisteren bij de coverband Crazy House Collective, de BitterBalls Bigband, de Utrechtse Studenten Bigband en nog vele andere projecten.

Boris Weijers maakt de ritme-sectie compleet. Ook hij begon al op zijn achtste levensjaar met trommelen, drummen en muziek maken. Net als de frontman komt hij uit een muzikaal gezin, die allen zelf muziek maken. Voor hem was het dan ook logische stap mee te spelen met/in bands en verschillende orkesten van symfonische-, harmonie-, fanfare- tot zelfs dweilorkesten hebben de muzieksmaak deze drummer en slagwerker enorm breed doen ontwikkelen.

Locatie:
Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Woensdag 23 November 2022

Aanvang: 21:00 uur

Tickets v.v.k.@ € 12.50 p.p. Klik HIER.

Aan de deur @ € 15,00 p.p.
CFA37C15-FA7E-44F5-B6E3-FC5F88B06CD4

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: