An Evening With The Blues viert 30e verjaardag @LantarenVenster 21 Mrt a.s.!!

Het dertige festival An Evening with the Blues is na tweeëntwintig keer Tiel als thuishaven te hebben gehad alweer toe aan de achtste editie die in het Rotterdamse LantarenVenster theater wordt gehouden. De optredende artiesten zijn dit jaar : John Primer & The Real Deal Blues Band, Chris Bergson & Ellis Hooks en King Solomon Hick Band

King Soloman Hicks Band:
41860764445_b06e4539d6_oDe pas 25 jarige New Yorker Solomon Hicks speelt behalve blues ook jazz en funk. Hij is duidelijk niet in één hokje te stoppen. Hicks kreeg zijn eerste gitaarlessen van zijn moeder toen hij zes jaar oud was en speelde vanaf zijn dertiende in de Cotton Club als eerste gitarist in een big band. Al sinds zijn negentiende is hij professioneel muzikant. In 2016 bracht Solomon zijn tweede cd uit, Carrying The Torch Of The Blues. Na een succesvol optreden op het Holland International Blues Festival van 2018, was hij te bewonderen op diverse Europese festivals. Nu dus in Rotterdam! In de band zitten twee oude bekenden, Kris Jefferson, een van de betere blues bassisten en drummer Fabrice Bessouat. Een betere begeleiding kan deze jonge King zich niet wensen!

Chris Bergson & Ellis Hooks:
48725595672_385ab71239_oSinds in 2004 hun muzikale paden kruisten vormen Chris Bergson en Ellis Hooks op regelmatige basis een buitengewoon muzikaal duo, al dan niet begeleid door andere musici. Bergson begon als jazzgitarist in zijn woonplaats New York en ontwikkelde zich tot veelzijdig zanger, songwriter, gitarist en muziekdocent. Ellis Hooks zag het levenslicht in Alabama, zijn toekomst als soulzanger werd mede hierdoor bepaald. Onder eigen naam bracht hij aan het begin van dit millennium drie prachtplaten uit, die inmiddels helaas bijna onvindbaar zijn. In de samenwerking tussen Hooks en Bergson komen de sterkste kanten van beiden samen: Bergson als de betere gitarist, Hooks als de betere zanger. Invloeden uit de rijke blues- en soulgeschiedenis zijn in hun muziek steeds herkenbaar aanwezig maar met respect voor het verleden geven beiden de klassieke R&B een nieuw toekomstperspectief. Het zal voor dit duo en hun begeleiders een uitdaging worden om de veelzijdigheid van de frontmannen in één optreden te vangen. Het in 2019 verschenen album Live In Normandy geeft een goed beeld, met covers van grote namen uit het verleden alsmede sterke eigen nummers.

John Primer & The Real Deal Blues Band:
23537480129_11d4018963_oTijdens deze Europese tournee geeft John Primer slechts twee optredens in Nederland. Primer is inmiddels 75 jaar en dit is de laatste grote tournee die hij zal ondernemen. John werd geboren in het Amerikaanse Camden en groeide op in de Mississippi Delta. In zijn tienerjaren na de verhuizing naar Chicago kwam hij in aanraking met de blues van o.a. Willie Dixon, Muddy Waters, Junior Wells, Buddy Guy, Magic Slim en PineTop Perkins. In 1979 werd Primer door Willie Dixon gevraagd als gitarist en bandleider bij zijn Chicago Blues All Stars te komen spelen. Deze formatie bracht hem naar Europa. Daarna werd hij gitarist en bandleader van Muddy Waters’ band. Bij Muddy bleef hij tot diens dood in 1983. Daarna werd hij een van de Teardrops in de band van Magic Slim. Deze samenwerking duurde veertien jaar! In 1995 vormde John zijn eigen band: The Real Deal Blues Band, waarmee hij meer dan twaalf albums opnam. De afsluiter van deze festivaleditie brengt een flinke portie real deal Chicago blues met prachtig slidewerk.

Zaterdag 21 Maart, 20:00 uur

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Kaarten à € 30,00 (excl. € 1,50 transactiekosten per ticket)

UITVERKOCHT
Dit is een concert met zowel zit- als staanplaatsen.
Voor de verdere info www.lantarenvenster.nl

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: