VERWACHT – Zes keer live ‘Blues’ In 3 Zalen @ Blues Aan Zee 2018

Het Blues aan Zee festival in Monster is weer heel bijzonder….

Photocredits: Promo shots, Paul Scholman, Gerrie van Barneveld en José Gallois

Stichting Blues aan Zee organiseert 10 november voor de 16e keer het indoor festival in de Monsterse Noviteit. Vooral deze editie is de kwaliteit van de optredende artiesten bijzonder hoog. Het programma is overlappend en de variatie in stijlen is groot.
DSC02359De een vind het geweldig om Oscar Benton weer op het podium te zien staan en de ander komt weer voor het scheurende gitaargeluid van de jonge Eric Steckel. Beide spelen in die volgorde op het ‘Mainstage’ (grote zaal).
steckel3124De zaal ‘The Juke Joint’ lijkt op een katoenplukkers feestschuur in de Mississippi delta. Daar beginnen we met wat rustiger programma met het akoestische duo Blame It On Vinnie bestaande uit Belgische vakmensen met een grote reputatie zoals blues muzikant Howlin’ Bill.
20246643673_567a17f775_oDaar opvolgend Ben Prestage (USA) die in zijn eentje met handen en voeten drums en gitaar bespeelt en daarbij nog zingt en de bluesharp (mondharmonica) bespeelt, een hele prestatie.
10883285023_72ea985f8c_bHet programma begint echter in de KloosterKelder, de Noviteit bestaat gedeeltelijk uit een voormalig klooster. Daar treedt een bijzondere formatie op, deze brengt een energieke mix van old-skool ragtime, gypsyjazz en roots/blues en zo zien ze er ook uit. De muzikaliteit en kwaliteit is bij deze band ook bijzonder hoog. Niet voor niets zijn ze de winnaars van de European blues challenge. Oh ja, de naam is Ragtime Rumours.
42846287854_14bd7384ef_oDe afsluiter in de kelder komt ook uit de USA, deze band genaamd Low Society, draait om de opvallende zangeres Mandy Lemons en haar echtgenoot. Mandy is een bijzonder feestbeest die ook prachtige slow blues kan brengen.
low societyEen dolle boel in de KloosterKelder wordt het wel. Een avond met uitstekende live muziek en eigenlijk is het altijd van hoge kwaliteit waar Blues aan Zee mee komt.

Programma:
20:00 uur zaal open

20:30 KloosterKelder – Ragtime Rumours
20:45 JukeJoint – Blame It On Vinnie feat. Howlin’ Bill (B)
21:00 Mainstage – Johnny Feelgood feat. Oscar Benton
22:30 KloosterKelder – Low Society (USA)
22:45 JukeJoint – Ben Prestage (USA)
23:15 Mainstage – Eric Steckel (USA)

01:00 einde
Blues Aan Zee 2018 Timetable
Kaarten @ € 22,00 (meer info. klik hier)

De Noviteit
Kloosterlaan 33
2681 LD Monster

Geef hier uw commentaar