Time-Table Ramblin’ Roots 2018 Bekend!

Zaterdag 20 oktober a.s. is het weer zover! Heel TivoliVredenburg staat weer in het teken van het beste uit de wereld van de soul, americana, blues, alternative country, jazz en aanverwante muziekstijlen tijdens de vijfde jubileum editie van Ramblin’ Roots!

Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival staat TivoliVredenburg in het teken van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country, roots-rock en aanverwante muziekstijlen. Ramblin’ Roots festival wordt georganiseerd door Rock ‘n Roots en TivoliVredenburg. Ook dit jaar reist de crème de la crème uit de americana en rootswereld weer naar Utrecht

Naast de al eerder uitgelichte artiesten die TBA? voor u uitlichtte in vooraankonding wil TBA? ook nog graag de volgende artiesten onder aandacht brengen:

Hoewel de Amerikaanse Pieta Brown (dochter van folkmuzikant Greg Brown) het grote publiek wellicht nog niet heeft bereikt, valt ze bij haar collega’s al goed in de smaak. Onder anderen Mark Knopfler, Calexico, The Pines en David Lindley doen op laatste album Postcards (2017) zelfs een paar nummers mee. Ondanks deze verschillende invloeden, weet Brown de nummers moeiteloos aan elkaar te hechten met haar betoverende vocalen. Ingetogen folksongs met een dromerig randje!

 

Oklahoma vaardigt in één keer twee begaafde Americana-artiesten af! Levi Parham valt op door zijn soulvolle stem, die een extra dimensie geeft aan zijn Jimmy LaFave-achtige rootsrock. Op zijn derde album It’s All Good kunnen we weer rekenen op stomende gitaren! Van Chris Blevins verscheen vorig jaar debuutplaat Better Than Alone, vol met southern (blues)rock en roots, gepassioneerd gezongen en gespeeld.

 

De Nederlandse Ad Vanderveen heeft al flink wat jaren op de teller, maar van terugschakelen is nog lang geen sprake. Niet minder dan 31(!) albums staan er op zijn naam, waarop hij telkens weer de eenvoud tot een kunst weet te verheven. Maar, eentonig kun je het niet noemen – op laatste plaat Denver Nevada (2018) wordt fijne, ingetogen folk moeiteloos afgewisseld met expressief gitaarspel. Vanderveen bewijst moeiteloos bij de top van de Nederlandse americana te behoren.

 

Steve Forbert komt exclusief voor het festival naar Nederland. Hij is hersteld van de chemokuur die hem eerder dit jaar zijn tournee deed afzeggen. Wij zijn uiteraard zeer vereerd dat hij komt. De legendarische Amerikaanse singer- songwriter is hersteld van de chemokuur die hem eerder dit jaar zijn tournee deed afzeggen en zal op 20 oktober laten zien waarom hij ooit ‘de nieuwe Dylan’ werd genoemd.

 

Ramblin’ Roots heeft weer mooie smaakmakers weten vast te leggen zoals singer-songwriter Jake Smith, beter bekend als The White Buffalo, wordt vaak vergeleken met Eddie Vedder en Bruce Springsteen. De Amerikaan groeide op met country muziek en het is dan ook niet gek dat Bob Dylan en Leonard Cohen zijn grootste inspiratiebronnen zijn. Zijn laatste album Darkest Darks, Lightest Lights (2017) werd zeer lovend ontvangen verschillende grote muziekbladen! Op dit album worden verschillende genres als alternatieve rock, blues, country and folk gecombineerd. Ook viel hij op bij de producer en bedenker van televisieserie Sons Of Anarchy, waarvoor hij inmiddels al tien nummers schreef!

 

De jonge David Luning groeide op met stevige rock, maar maakte een draai van 180 graden toen hij de muziek van folkzanger John Prine hoorde. Hij stopte met zijn studie, verhuisde terug naar Californië en vulde zijn leven vanaf dat moment enkel nog met het schrijven van aanstekelijke rootspopnummers. Op laatste album Restless (2017) wordt akoestische blues afgewisseld met elektrische uitschieters en zet Luning zijn eigen rusteloosheid om naar levenslustige teksten.

 

Het Antwerpse Golden Glows blaast nieuw leven in lang vervlogen melodieën. Met één gitaar en drie stemmen creëert de groep al meer dan een decennium verrassende folkavonturen. Na een jarenlange tocht langs americana, de roaring twenties en de blues concentreert de groep zich tegenwoordig meer op eigen materiaal en verstevigt hun positie wat sommigen wel eens ‘de mooiste folkgroep van België’ noemen.

IMG_20181015_0001

RAMBLIN’ ROOTS LINE UP:

The White Buffalo | Alejandro Escovedo & Don Antonio | Steve Forbert
Howe Gelb | Garrett T. Capps | American Aquarium | Rayland Baxter Rev. Sekou
Chastity Brown David Luning | Pieta Brown | David Olney & Dan Seymour | T-99
Ad Vanderveen | Grant Peeples | Otis Gibbs | Noble Jacks | Golden Glows | Levi
Parham | Chris Blevins | The Goon Mat & Lord Bernardo | Blue Flamingo

Ramblin' Roots 2018 BANNER

Download hier het tijdschema.

Wat? : RAMBLIN’ ROOTS FESTIVAL
Wanneer? : Zaterdag 20 Oktober 2018
Waar? : TivoliVredenburg, Utrecht

Tickets? : € 46,50 (klik hier)

www.ramblinroots.nl

Geef hier uw commentaar