NIET TE MISSEN! Nothin’ But The Blues maand @ Brugge o.a. JJ Thames, Studebaker John, James Hunter

Brugge BTTR
Oktober is bluesmaand in de mooie stad van Brugge (BE). Het cultuurcentrum organiseert een concertreeks onder de noemer ‘Nothin’ But The Blues’. Ook kunt u in deze fantastische stad in oktober van een hele trits café-optredens maar het hoogtepunt is het bluesweekend wat plaats vindt in de Stadsschouwburg van Brugge. Dit alles is een initiatief dat zes jaar geleden begon onder de bezielende leiding van het Belgische Bluesmagazine Back To The Roots.

Vrijdag 12 oktober:
JJ ThamesDe nu vijfendertigjarige Jennifer ‘JJ’ Thames opent deze editie van de jaarlijkse bluesmeeting Nothin’ But The Blues met haar band Bluebird. Ze groeide op in Detroit, maar kwam via Virginia, waar haar oma een heuse ‘juke joint’ exploiteerde, in Mississippi terecht. Van daaruit volgde ze een erg hobbelig levenspad. Ze studeerde marketing en financiën, maar haar grote droom bleef professioneel zangeres worden. Via de blues- en R&B-scene van Jackson, Mississippi, maakte zij haar droom waar. Met een stem als een klok brengt JJ Thames een wervelende mix van blues, R&B en een tikkeltje soul.

Zaterdag 13 oktober:
studebaker johnHet internationale succesverhaal van Studebaker John & The Hawks, de veteranen uit de Chicagoblues, begon zowat een kwarteeuw geleden, jawel in het prachtige Brugge, met onder meer een concert tijdens de Belgian Blues Night. Hun albums op het Brugse platenlabel Parsifal blijven na al die jaren onuitwisbaar in het collectieve geheugen van elke bluesfan gegrift. ‘Nothin’ But Fun’ is na al die jaren nog steeds hun credo. Dat bewijzen ze keer op keer tijdens hun live-acts met een combinatie van een snijdende stem, virtuoos harmonicawerk, bezwerende gitaren en een pompende ritmesectie. Chicagoblues ten top dus, met muzikanten die een indrukwekkende staat van dienst kunnen voorleggen. Zo speelde Rick Kramer bijvoorbeeld jarenlang in de band van Muddy Waters.
26133902299_57b40c5ac6_o
Het optreden van bovengenoemde band wordt voorafgegaan door een optreden van de West-Vlaamse allround bluesband Ed & The Gators. Zij zijn de winnaars van de Belgian Blues Challenge 2017 en vertegenwoordigde Belgie op de European Blues Challenge in het Noorse Hell. Een band die weet hoe ze de gumbo van de blues moeten doen opborrelen, dankzij de doorleefde zang en het fenomenale harmonicaspel van frontman Ed De Smul, gekruid met het magistrale gitaarwerk van Arne Demets.

Woensdag 17 oktober:
8605966326_74e834141f_oDe Britse zanger en gitarist James Hunter is op woensdag 17 oktober 2018 te gast in de Brugse Stadsschouwburg. James Hunter Six is een verrukkelijke soul-rock revelatie. Na jaren toeren en ‘toeken’ is zijn stem en gitaarspel helemaal fijngeslepen. Hunter piekt al enkele jaren op de ‘Billboard Blues charts’ en kreeg een Grammy-nominatie. Zijn werk wordt niet alleen zeer gewaardeerd door zijn fans, ook grote namen als Van Morrison, Sharon Jones en Allen Toussaint prijzen zijn muzikale kwaliteiten. Van Morrisson: ‘… one of the best voices in British R’n’B and soul. Check him out.’ Of ook nog Chris Isaak: ‘I was a James Hunter fan the minute I heard him sing… a real soul singer with a great band…’. Hunter klinkt als een oude Amerikaanse soulpriester, zijn getaande stem gutsend van hartzeer én levensvreugde. De afgelopen tien jaar toerde hij de wereld rond, speelde in clubs, theaters en op festivals. Hunters vierde album Hold On! is ondertussen uit, zijn debuut bij het Amerikaanse Daptone Records waar hij, naar eigen zeggen, een uitstekende muzikale thuis heeft gevonden. Hold On! is zijn tweede samenwerking met de befaamde producer Gabriel Roth aka Bosco Mann.

Ten slotte nog even een uitgelicht optreden in Brugotta:

Hideaway, de Vlaamse bluesband rond frontman Ralph Bonte, vierde in 2016 zijn dertigste verjaardag. Wie de band al aan het werk zag, weet waarom ze een stevige livereputatie hebben. Ze stonden op nagenoeg alle podia in eigen land, maar speelden ook heel wat buitenlandse locaties plat. In 2012 wonnen ze de Belgian Blues Challenge, een kwaliteitslabel binnen het genre. Tijdens Nothin’ But The Blues spelen ze een speciaal akoestisch concert in Daverlo.

Black Snake Moan trapt de avond af. Guy Winne is ondertussen ook al meer dan 30 jaar met muziek bezig, heel dikwijls in de schaduw van anderen. Samen met vrienden Lawen Stark en Pieter Van Stichel brengt hij, op een eigenwijze manier, de authentieke blues opnieuw tot leven.

Klik Hier Voor Meer Info en Tickets.

Lokatie: Cultuurcentrum Brugge

Adres: Sint-Jakobsstraat 20, 8000 Brugge
Brugge aftitel

Check hier de café-optredens van 4 – 22 oktober door op deze link te klikken.

Geef hier uw commentaar