Vooraankondiging Ramblin’ Roots 20 Oktober a.s. @ TivoliVredenburg

Met maar liefst 5 nieuwe bevestigingen waaronder Americana Icoon Howe Gelb, Singer Songwriter Otis Gibbs en Nederland’s trots T-99 is de line-up van het jaarlijks terugkerende roots & americana festival compleet! Op zaterdag 20 oktober staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van het beste uit de wereld van de soul, americana, blues, alternative country, jazz en aanverwante muziekstijlen tijdens de vijfde jubileum editie van Ramblin’ Roots!

Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival staat TivoliVredenburg in het teken van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country, roots-rock en aanverwante muziekstijlen. Ramblin’ Roots festival wordt georganiseerd door Rock ‘n Roots en TivoliVredenburg. Ook dit jaar reist de crème de la crème uit de americana en rootswereld weer naar Utrecht met onder andere een exclusieve Nederlandse show van niemand minder dan Steve Forbert. De legendarische Amerikaanse singer- songwriter is hersteld van de chemokuur die hem eerder dit jaar zijn tournee deed afzeggen en zal op 20 oktober laten zien waarom hij ooit ‘de nieuwe Dylan’ werd genoemd. Aan legendes niets de kort deze editie want ook Alejandro Escovedo zal samen met Don Antonio tijdens deze editie acte de presence geven. De Texaan, die zichzelf tot het rijtje americana grootheden rekenen, heeft alle muzikale uithoeken inmiddels wel zo’n beetje verkend. Van levenslust is door de jaren heen echter niets verloren gegaan. Zo is zijn laatste album Burn Something Beautiful (2017) doordrenkt met geestdrift en optimisme.

Naast deze twee grootheden zal legende in wording Jake Smith, beter bekend als The White Buffalo zijn opwachting maken op Ramblin’ Roots. De singer-songwriter met imposante baard haalt zijn inspiratie uit grootheden als Bob Dylan en Leonard Cohen en wordt vaak vergeleken met Eddie Vedder. Hij maakte grote indruk met sterke platen als Hogtied Revisited (2009) en Once Upon A Time In The West (2012) en ook zijn laatste album Darkest Darks, Lightest Lights (2017) werd zeer lovend ontvangen. Naast gevestigde namen als americana Icoon en Giant Sand frontman Howe Gelb, het virtuoze alt- country vijftal American Aquarium en singer-songwriter Rayland Baxter kunnen liefhebbers van nieuwe muziek hun ei kwijt met talenten als David Luning, Levi Parham, Otis Gibbs en nieuwe namen als Garrett T. Capps, Noble Jacks, Pieta Brown en Rev. Sekou!

TBA? heeft een paar optredende artiesten voor u uitgelicht:

Met de techniek van een jonge Elmore James en het rauwe randje van Iggy & The Stooges maakt bluesgitarist Matthias Dalle alias The Goon Mat onvervalste en explosieve rhythm & blues boogie. Bijgestaan door zijn rechterhand en mondharp speler Lord Bernardo dendert dit Luikse duo al jaren naar grote hoogten binnen de blues-boogie wereld.

 

Als legende in het vak heeft de TexaanAlejandro Escovedo alle muzikale uithoeken inmiddels wel zo’n beetje verkend. Of het nu om punk, psychedelica, rock ’n roll of country gaat, hij doet het met verve. Niet voor niets werken grote artiesten als Ryan Adams en Chuck Prophet graag met hem samen. Van levenslust is door de jaren heen in ieder geval niets verloren gegaan zijn laatste album Burn Something Beautiful (2017) bulkt van geestdrift en optimisme. Escovedo wordt begeleid door het Italiaanse Don Antonio, dat met filmische country zorgt voor de punt op de i!

Het uit North Carolina afkomstige American Aquarium wilde er vijf jaar geleden eigenlijk een punt achter zetten, tot ze methet door Jason Isbell geproduceerde album Burn.Flicker.Die ineens doorbraken. Gelukkig maar, want inmiddels heeft hun virtuoze alt.country een hoop erkenning geoogst bij liefhebbers. De sound van het vijftal is doorspekt van huilende pedalsteel gitaren, waarbij invloeden van Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams doorschemeren. Aankomende zomer verschijnt er een nieuwe langspeler, geproduceerd door niemand minder dan americanaheld John Fullbright!

 

In een trailerpark in Tennessee werd de basis gelegd voor Chastity Brown’s muzikale carrière. Niet alleen groeide ze hier op met country en soul, ook leerde ze dankzij haar agressieve stiefvader en geaardheid de harde kant van het leven kennen. Deze ervaringen nam ze mee naar Minnesota, waar ze zich ontwikkelde tot een begenadigd muzikante met een doorleefde mix van gospel, countrysoul, folkblues en jazz. Inmiddels maakt ze ook de oversteek naar Europa en werd ze al enthousiast onthaald in het populaire Britse tv-programma Later…with Jools Holland.

Auteur, documentairemaker, theoloog, muzikant en bovenal roemruchtig activist: de uit Missouri afkomstige Rev. Sekou (kort voor Rev. Osagyefo Uhuru Seku) weet zijn mannetje te staan en vertaalt dit naar krachtige gospel, Mississippi blues en Southern soul. Openingsnummer Resist van laatste plaat In Times Like These (2017) begint dan ook direct met stukken uit de protestspeech die hem in de gevangenis deed belanden. Sekou’s gouden soulstrot wordt bijgestaan door de AJ Ghent’s pedal-steel en de onvolprezen Rev. Charles Hodges op hammondorgel.

Het Amsterdamse T99 wordt oprecht gezien als een van de meest opwindendste rootsband van Nederland en omstreken. De driemansformatie speelde met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat en bewijst al jaren aan de top van de Europese alternatieve rootsrock te staan met hun krachtige brouwsel van rock-‘n-roll, blues, country en een vleugje soul.

 

 

Singer-songwriter Otis Gibbs plantte in zijn leven 7.172 bomen, heeft ooit met een beer geworsteld (en verloren) en wordt omschreven als één van de beste onbekende folk artiesten van het moment. Met muziek in de sfeer van Jimmie Rodgers, Woody Guthrie en Townes van Zandt creëert Gibbs een omlijsting voor zijn persoonlijke verhalen, anekdotes en scherpe beschouwingen. Op zijn vijftigste verjaardag had hij geen zin in een feestje, dus nam hij in plaatsdaarvan maar ‘gewoon’
Ramblin' Roots Poster

RAMBLIN’ ROOTS LINE UP:

The White Buffalo | Alejandro Escovedo & Don Antonio | Steve Forbert
Howe Gelb | Garrett T. Capps | American Aquarium | Rayland Baxter Rev. Sekou
Chastity Brown David Luning | Pieta Brown | David Olney & Dan Seymour | T-99
Ad Vanderveen | Grant Peeples | Otis Gibbs | Noble Jacks | Golden Glows | Levi
Parham | Chris Blevins | The Goon Mat & Lord Bernardo | Blue Flamingo

Ramblin' Roots 2018 BANNER
Wat? : RAMBLIN’ ROOTS FESTIVAL
Wanneer? : Zaterdag 20 Oktober 2018
Waar? : TivoliVredenburg, Utrecht

Tickets? : € 46,50 (klik hier)

www.ramblinroots.nl

Geef hier uw commentaar