Eerste Namen Blues Peer Bekend!

Deze eerste aankondiging is de aanloop naar de 34e editie van Blues Peer, het festival in het weekend van 13-14-15 Juli zullen aantreden op de Peerse weide.
Blues Peer wordt al 33 jaar lang door velen als eerste in de nieuwe (digi)agenda gezet, hét Belgische topevent van de festivalkalender. Niet voor niets zakten in de loop der jaren vele grote namen uit de Rhythm ‘n Blues af naar het plaatsje Peer in Belgisch Limburg. Ook deze zomer hebben de organisatoren van Blues Peer een aantal bijzondere namen weten aan te trekken.

TBA? wil graag alvast de eerste namen die bekend werden gemaakt met de lezers delen.

Photocredits: Promoshots, Arjan Vermeer en José Gallois.

Vrijdag 13 Juli:

Boogie Boy & His Woogies
Boogie BoyMuziek is de rode draad in het leven van Paul Ambach, alias Boogie Boy. Als jonge gast werd hij verliefd op de piano en zo werd in de jaren ’70 Ambach Circus geboren, met o.a. muzikanten Jean Bosco Safari en Luc Renneboog van Blue Blot. De legendarische BB King nodigde Paul ooit uit met de woorden: “Come on Boy, let’s Boogie”. Paul aarzelde niet en Boogie Boy was geboren. BB King was onder de indruk en nam Paul vervolgens mee op tournee. The King of Swing pakt je mee naar de spannende wereld van blues en soul onder de noemer: ‘Back to the Blues’. Waar kan je meer back to the blues dan op Blues Peer? Come on let’s Boogie!

Zaterdag 14 Juli:

Kenny Neal
kenny nealEén van de meest uitgesproken voorstanders van de Baton Rouge Swamp Blues is beslist Kenny Neal (USA). Als 13-jarige knaap speelde hij al in zijn vaders band en op zijn 17de werd hij bassist bij Buddy Guy! Op zaterdag 14 juli zal hij de toeschouwers opnieuw begeesteren met zijn aangename zang en typisch gitaarspel! Kenny Neal, a true living Blues Legend is THE REAL DEAL and more poised than ever to deliver the blues like no one else can! After almost 20 years, welcome back in Peer Mister Neal!

Little Steven & The Disciples Of Soul
LittleStevenSlideSteven Van Zandt oftewel Little Steven is van vele markten thuis. Hij is bij de muziekliefhebber uiteraard bekend als gitarist bij Bruce Springsteen’s E Street Band. Maar daarnaast werkt hij onder meer ook nog als acteur (oa. The Sopranos, Lilyhammer), producer, DJ, activist, historicus en schrijver en is hij de initiatiefnemer en bezieler van de Little Steven’s Blues School voor jong talent. In Peer zal Little Steven het podium betreden met zijn eigen band The Disciples of Soul. Met hen heeft Little Steven na 15 jaar in 2017 een nieuw album ingeblikt, waarbij hij terugkeert naar zijn Rhythm and Blues roots. Verwacht u dus aan een topshow met eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers. Een grote meneer die met zijn vijftienkoppige band niet in Peer mag ontbreken.

Zondag 15 Juli:

John Hiatt & The Goners feat. Sonny Landreth
john hiattWie herinnert zich het feest nog in 2007 op de weide van Blues Peer waarin John Hiatt schitterde met songs als ‘Georgia Ray’, ‘Lipstick Sunset’ en ‘Have A Little Faith In Me’. Op zondag 15 juli kan het publiek opnieuw samen met de grootmeester genieten! Voor zijn laatste album Terms Of My Surrender ontving hij twee  Grammy nominaties. Hij kan putten uit zijn meer dan 40 jaar muziekervaring en inmiddels al 22 albums!

Ruthie Foster
foster1481Ruthie Foster groeide op in een gospelgezin uit Austin-Texas. In haar kerk zong ze van kindsbeen af al nummers van o.a. Aretha Franklin en Mavis Staples, artiesten die van grote invloed zijn geweest op Ruthie. Met haar krachtige stem zingt ze de ene keer ingetogen en de andere keer voluit. Maar telkens zal ze iedereen kippenvel bezorgen. Producer Daniel Barrett deed een poging om haar muziek te typeren: “Some blues, some folk, some soul, some rock, some gospel”. Kortom Ruthie Fosters music!

In de loop van de volgende weken zal de line-up steeds aangevuld worden waar we u als lezer van TBA? natuurlijk van op de hoogte zullen brengen, ondertussen kijken we met ongeduld uit naar een mooi Bluesweekend.

Het adres voor de festivalweide van Blues Peer:

Deusterstraat 78
3990 Peer
België

Er zijn nu nog ‘Early Bird’tickets verkrijgbaar tegen gereduceerde prijs. Klik hier voor meer info.

Voor meer informatie klikt u hier.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: