Nieuw Festival – Lighttown Blues – vrijdag 3 Nov. a.s. !!!

Supersonic Blues Machine, Kenny Wayne Shepherd, The Temperance Movement, Mike Zito, Layla Zoe, Aaron Keylock, Revel in Dimes en Hoodoo Monks op eerste editie van Lighttown Blues Festival, vrijdagavond 3 november in Klokgebouw Eindhoven.

Eindhoven is sinds kort een nieuw festival rijker en wij van TBA? willen dit festival heel graag even onder de aandacht brengen bij onze lezers! Met niemand minder dan Supersonic Blues Machine (featuring Eric Gales & special guest), Kenny Wayne Shepherd, The Temperance Movement, Mike Zito, Layla Zoe, Aaron Keylock Revel in Dimes en Hoodoo Monks staat Klokgebouw Eindhoven op vrijdagavond 3 november 2017 namelijk helemaal in het teken van de gitaarblues. Verdeeld over twee podia zullen er maar liefst acht bands optreden tijdens Lighttown Blues.

Photocredits: Arjan Vermeer, José Gallois en official promo shots.

Supersonic Blues Machine (feat. Eric Gales) (USA)

Lance Lopez

In 2015 ontstond bij een drietal muzikanten, te weten Texas bluesrocker Lance Lopez, producer/bassist Fabrizio Grossi en drummer Kenny Aronoff het idee om hun krachten te bundelen. Dit illustere drietal verdiende al ruimschoots hun sporen in de hedendaagse bluesrock wereld en speelden met alle groten der aarde. Binnen no time werd de Supersonic Blues Machine geboren. Begin 2016 kwam dan hun verrassend en gevarieerde bluesrock album ‘West of Flushing, South of Frisco’ uit, met gastbijdragen van iconen als Walter Trout, Billy F. Gibbons, Chris Duarte, Eric Gales, Warren Haynes en Robben Ford. Initiator Grossi gaat met zijn muzikale kameraden terug naar de essentie van waar het volgens hem allemaal is begonnen: de Blues.

Eric Gales

Niemand minder dan supergitarist Eric Gales (Raw Dawg) zal de Supersonic Blues Machine vergezellen in Eindhoven. Eric, geboren en opgegroeid in Memphis, Tennessee, heeft muziek met de paplepel ingegeven gekregen. Met de Supersonic Blues Machine feat. Eric Gales haalt LightTown Blues een dynamische combinatie van rock, funk en blues naar Eindhoven en wordt het publiek zonder twijfel een opwindende set vol stevige, vette bluesrock voorgeschoteld.
Kenny Wayne Shepherd (USA)

Kenny Wayne

Al ruim twee decennia staat Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd (geboren 1977) met zijn band aan de top van de internationale blues- en bluesrock scene. Vanaf het moment dat hij op zijn zevende voor het eerst een gitaar ter hand nam, heeft hij deze niet meer losgelaten en heeft hij zichzelf opgewerkt tot één van de meest succesvolle Amerikaanse (blues)rockgitaristen ter wereld! Midden jaren ’90 brak de gitaarvirtuoos definitief door en sindsdien kan Kenny Wayne leunen op een cd-verkoop van vele miljoenen en flinke nationale rockhits. Hij heeft een enorme live-reputatie met een stijl gebaseerd op Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Slash. Voor deze pionier van moderne blues ligt de focus altijd in de toekomst, een volgende uitdaging, nieuwe nummers én op zijn publiek! Kenny Wayne Shepherd en zijn band staan garant voor blazend gitaarwerk en rockende grooves. Een mùst-see voor iedere bluesrock liefhebber.
The Temperance Movement (UK)

The Temperance Movement

The Temperance Movement werd geformeerd in 2011 en werd door de Britse pers al snel als de ‘British next big rock ‘n’ roll band’ betiteld. En terecht! De band maakt haast vintage bluesrock waar de invloeden van onder andere The Band, Black Crowes en The Rolling Stones goed in terug te horen zijn. Ze toerden de afgelopen jaren bijna non-stop door Amerika en Europa en deden in 2014 zelfs het voorprogramma van The Rolling Stones. Hun meer dan uitstekende live-reputatie zorgt immer voor uitverkochte tournees en spraakmakende shows. The Temperance Movement gooit live hoge ogen en weet 100% te overtuigen. Bereid je voor op rock ‘n’ roll van het hoogste niveau.
Mike Zito (USA)

Mike Zito

Mike Zito is al jaren een rijzende ster in de blues & roots wereld als gitarist, singer/songwriter en producer. In 2010 ontving hij de Song Of The Year Blues Music Award voor het titelnummer van zijn ‘Pearl River’ album, dat hij samen schreef met Cyril Neville. Vele nominaties en titels rijker bracht hij in 2012 zijn droomband The Wheel bij elkaar met enkele van zijn meest favoriete muzikanten, waarmee hij het album ‘Gone To Texas’ opnam. Daarnaast was Mike ook mede-oprichter van supergroep Royal Southern Brotherhood, waarvan hij in 2014 afscheid nam. Dit jaar werd hij genomineerd voor de “Contemporary Blues Male Artist Award” en de ”Rock Blues Album Award” in de Amerikaanse Blues Music Awards 2017. Mike’s tomeloze energie en spelplezier spat van het podium en zijn optredens staan bekend om goede vocalen en veel vlammend gitaarwerk, of het nu rock, blues of funk is. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een wervelend optreden!
Layla Zoe (CAN)

Layla Zoe

De Canadese singer-songwriter Layla Zoe is allang geen onbekende meer in Europa. Als jong meisje al bezeten van muziek, breekt de charismatische ‘Firegirl’, zoals ze liefkozend wordt genoemd, hier in 2013 definitief door met haar bejubelde album ‘The Lily’. Jeff Healey was al fan, ze heeft met grootheden als Sonny Landreth en Henrik Freischlader op één podium gestaan. Layla Zoe heeft een unieke bluesy stem, die je diep in je hart kan raken Deze spirituele, soulvolle zangeres is daarnaast ook een succesvol songwriter en haar overwegend persoonlijke teksten grijpen menigeen naar de strot. bluesrock in de stijl van Hendrix en SRV. Samen met haar uitstekende band, en met name met gitarist Jan Laacks, staat Layla garant voor een wilde rit in een rollercoaster van gepassioneerde muziek. “Ik wil dat mensen door mijn muziek in contact komen met gevoelens die diep in hun hart begraven liggen”, aldus Layla, overigens in 2016 door de Europese Blues Awards uitgeroepen tot ‘Beste Vocalist’!
Aaron Keylock (UK)

Aaron Keylock

In de UK kwamen ze superlatieven tekort toen begin dit jaar ‘Cut Against The Grain’, het debuutalbum van Aaron Keylock werd uitgebracht. Gesproken werd over ‘een wonderkind’ en ‘het grootste talent sinds Joe Bonamassa’. Wij in Nederland kijken liever even de kat uit de boom maar na een eerste beluistering van dat album de interesse wel degelijk is gewekt. Het ventje is dus nog maar achttien jaar maar wat hij tot dusver zoal heeft klaargespeeld is zowaar niet misselijk. Keylock beschikt over een vol gerijpt stemgeluid en blijkt ook met zes snaren uitermate goed overweg te kunnen. Het rauwe van The Faces, het venijnige van Rory Gallagher, jonge gast uit Oxford neemt ons mee in een tijdmachine en trekt ons met groot gemak vier decennia terug in de tijd. Die Britten konden best eens gelijk hebben.
Revel in Dimes (USA)

Revel In Dimes

De trouwe festivalbezoeker uit de Lage Landen is zeker al eens omver geblazen door Revel In Dimes, het vierkoppige Rock & Roll-Blues-vehikel uit New York. Aangestuurd door de soulvolle strot van de imposante zangeres Kia Warren levert deze band een show af als een intense muziektrip. Een trip waarin de gaspedaal heel diep wordt ingetrapt het publiek in sneltreinvaart kennis te laten nemen van alle opzwepende rootsverwante stijlen uit de zuidelijke staten van Amerika om haar vervolgens mee te sleuren in blues van de de Mississippi-Delta. Ondanks een achtergelaten spoor van vernielingen heeft de organisatie het aangedurfd om deze maniakken hun gang te laten gaan in Lighttown City. Hoor ze eens tekeer gaan in ‘Dead & Gone’ en bedenk dan dat die zangeres lange tijd geleden nog het kerkvolk in vervoering wist te brengen…
Hoodoo Monks (NL)

Eric van Tilburg-BorderMaker

Hoodoo Monks is een Brabants bluestrio uit de regio Eindhoven. De band, die nu zo’n drie jaar bij elkaar is, bestaat uit zanger-mondharmonicaspeler Erik van Tilburg (Papa T), gitarist Benito Berndsen (BB Burnette) en drummer Peter van der Zanden (Pit Maypole). Hoodoo Monks brengt pure, onversneden blues ten gehore, een authentiek en puur eerbetoon aan helden als Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Little Walter en Willie Dixon. Gebracht met een aanstekelijk enthousiasme,resulterend in een uitbundige interactie met het publiek.  De Hoodoo Monks weten altijd en overal een zinderend feestje te bouwen. Zet je dus maar schrap!

LightTown-Blues-2017

Lighttown Blues Festival
Vrijdagavond 3 november 2017
Klokgebouw Eindhoven
Deuren open: 17:00 uur
Aanvang: 18:00 uur
Ticketprijs: € 39 (excl. servicekosten), via www.ticketmaster.nl
VIP-Ticket: € 99 (excl. servicekosten), via www.ticketmaster.nl
Voor meer info. klik hier.
Lighttown Blues Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Bluesmagazine, Lust For Life en Arrow Classic Rock

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: