Don’t Miss Out!! – Internationale Blues Muzikanten 16 September in Boxmeer

Op 16 september a.s. wordt Boxmeer voor de 4e keer het middelpunt van de Internationale Blues scene, Blues Alive Boxmeer.

De organisatie van het kleinschalige blues festival is sinds dit jaar in handen van een nieuwe stichting. Die heeft er voor gezorgd dat de bezoekers weer in meerdere ruimtes in de Weijer kunnen genieten van muziek vertolkt door een keur aan bekende buitenlandse artiesten. Want, evenals vorige edities komen de muzikanten uit diverse hoeken van de wereld, maar één ding hebben ze gemeen…..Een passie voor muziek, met als rode draad de blues, soms met een vleugje soul, dan weer jazzy of met opzwepende gospel.
Bezoekers van alle leeftijden roemen de fantastische en veelzijdige muziek en de intieme sfeer in het klooster. Zo kun je tijdens het festival zomaar in gesprek raken met de muzikanten, want er is steeds een band aan het spelen, terwijl de collega muzikanten tussen het publiek meegenieten.

Dit jaar zien wij (op veler verzoek) Kat Riggins terug en komen Meena Cryle met de Chris Fillmore Band, Keith Dunn met band, en Dede Priest met begeleiding naar de Weijer. De Weijer is een prachtig historisch complex. Het bestaat uit meerdere gebouwen en zalen, daterend van verschillende eeuwen en ieder met een eigen karakter en sfeer. De Weijer ligt hartje Boxmeer en heeft een groot parkeerterrein pal voor de deur. Hier kun je gratis parkeren. Het treinstation ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Photo credits: Gerrie van Barneveld, Johan Sonneveld en José Gallois

Kat Riggins:
Kat Riggins
Al jong werd Kat aangetrokken door de rokerige, gruizige klanken van artiesten als Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Denise LaSalle, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor, Janis Joplin en de lijst gaat maar door. Ze groeide op door te zingen in lokale programma’s, kerk evenementen en familiefeesten met haar zus en neven. Op de leeftijd van 23 jaar kwam Kat in aanraking met jazz en blues en deed ze een optreden in een kleine club in Sunny Isles Beach, Florida onder begeleiding van slechts een pianist. Sindsdien heeft ze optredens verzorgd in Florida, New Orleans, Vietnam, Thailand, China, Zuid-Korea, Curaçao, België en Nederland en nog diverse andere landen. Haar laatste album, toepasselijk vernoemd naar haar band “Blues Revival” is een verklaring van haar liefde voor de Blues! “Blues Revival” is een slimme mashup van gospel-blues, blues-rock, funky blues, moderne en traditionele blues, maar BLUES wordt het sleutelwoord!

Meena Cryle & The Chris Filmore Band:
Meena & Chris
Meena Cryle en Chris Fillmore zijn soulmates. Ze vormen al meer dan 20 jaar een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beiden merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Daarbij zijn er geen grenzen. Rock ’n’ Roll, Blues, Soul, en Gospel worden naar behoeven gecombineerd. Meena Cryle & The Chris Fillmore Band stonden inmiddels op tal van ‘grote’ festivals all over Europe, waaronder Bluesfestival Peer in 2016 (met Buddy Guy en Walter Trout). Na 3 studioalbums (RUF Records) Try me (2010), Feel Me (2012) en Tell Me (2014) is begin 2017 de lang verwachte live CD  In Concert verschenen (CRS). Een album dat exàct de sfeer van de band op het podium weergeeft.

Keith Dunn Band:
Keith Dunn 2
Keith Dunn Band, afkomstig uit Boston speelt al ruim veertig jaar ritmische, trance Blues voor dansers en muziekliefhebbers. Het is een unieke vier-muzikanten groep; harmonica, twee gitaren en drums, geen bas. Hun ‘deep groove’, ‘multi-styled’ songs worden aangedreven door een hypnotische beat met de hitte van een hete zuidelijke nacht. Het publiek voelt de emotie van de band. De stemming is intens, een dansfeest is gegarandeerd. De kracht en de aantrekkingskracht van de Keith Dunn Band is de band zelf. Vier enthousiaste muzikanten van verschillende leeftijden, die alle meester zijn op hun instrumenten en die, als band, van de uitdaging houden om elk concert beter te maken dan het vorige optreden.

Dede Priest & Raymond Nijenhuis:
Dede Priest
Dede Priest is afkomstig uit Austin, Texas. Met een overtuigende stem geworteld in de Texas Blues traditie, heeft Dede Priest internationale erkenning verworven met haar krachtige stijl die grenzen overschrijdt en “Blues, Soul en Jazz binnenste buiten keert”. Raymond Nijenhuis (Guitar Ray) heeft zijn stempel gedrukt op de Nederlandse Blues als zanger/gitarist van Guitar Ray & The Rhythm Dukes. Gedenkwaardige optredens van dit duo werden o.a. gegeven tijdens het Nederlandse TV programma Vrije Geluiden en bij het Duitse TV programma Hamburg Sounds. Samen hebben Priest & Nijenhuis al vele internationale concerten gegeven. Het concert belooft intiem doch intens te worden, met zang, twee guitaren, mandoline, viool en veel heart & soul.

Het festival begint om 20:15 uur (zaal open 19:30 uur) en eindigt in de kleine uurtjes met een spetterende jam-sessie, grand finale met alle muzikanten.
De kritieken in 2016 waren weer unaniem positief, met als klapper een van de critici die Boxmeer de nieuwe ‘South Side of Chicago’ noemde.

Sinds dit jaar is de organisatie ondergebracht in Stichting Blues Alive Boxmeer. Voorzitter Frank van Gemert uit Sambeek: “Het is altijd spannend om internationale muzikanten van zo’n hoog niveau voor een kleinschalig festival naar Boxmeer te krijgen. Gelukkig wordt het festival inmiddels ook onder de muzikanten geroemd. De unieke kleinschalige sfeer, met een line-up van hoog niveau. Daarmee bedoelen we mensen die op de grote podia van de wereld hebben gespeeld en zelf gemakkelijk kunnen kiezen waar zij wel en waar zij niet willen spelen. En dàt in Boxmeer” sluit van Gemert af met gepaste trots.

Voor meer info. i.z. festival, arrangementen en line-up klik hier.

 

Locatie:
De Weijer Boxmeer
De Raetsingel 1
5831KC Boxmeer

Datum:
Zaterdag 16 september 2017

Tijd:
Deuren Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 29,50

Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar via de website. Klik hier voor tickets.

affiche

Geef hier uw commentaar