Culemborg Blues 2017 wederom één groot feest, maar eerst…The Night Before The Day After

The Night Before The Day After  vond vrijdag 25 Augustus 2017 plaats in het café-circuit van Culemborg. Tekst en foto’s: Paul Scholman

Al een paar jaar kan het Culemborgse publiek en bluesminnend Nederland zich warmdraaien in de krochten van het stadje. Op diverse binnen- en dit jaar vanwege het mooie weer vooral buiten-podia worden we in de stemming gebracht voor ‘The Day After’. The Ragtime Rumours blijkt bij aankomst midden op het plein te staan, half verscholen achter een boom en het terras van café De Mart.
DSC01916Ragtime, blues and (gypsy-)jazz with a rock ‘n roll attitude spelen gitaristen Tom Janssen en Thimo Gijezen. Hen kennen we al van Howlin’ Stone, ook al eerder in Culemborg te bewonderen geweest, nadat ze tijdens de finale van de Challenge bij The Dutch Blues Foundation waren opgevallen. Dit duo, aangevuld met saxofoniste Niki van der Schuren en Sjaak Korsten op (drums) mochten het terras opleuken en deden dat met verve. Al eerder zag ik Joost Tazelaar op een fanfare trom bezig, Sjaak is al niet groot en kwam nauwelijks boven die grote trom uit, maar hij zette een heerlijk strakke set neer met Niki op de contrabas.
DSC01925Soms pakt Niki de baritonsax ter vervanging en komt de zware fanfaretrom mooi uit. Lekker afwisselend. Dit bandje speelt fris van de lever, niet alleen maar blues, maar het schuurt er altijd tegenaan. We zijn om goed verslag te doen alweer te lang blijven hangen op één plek…. Ach ik heb vakantie zullen we maar zeggen.
DSC01914Rest ons te vertellen dat The Ragtime Rumours in Nieuw Vennep op acht oktober in de finale staan van The Dutch Blues Challenge om een ticket in de wacht te slepen voor Memphis. Dus voor degenen die ze gezien hebben, u heeft een doel acht oktober te Nieuw Vennep. Het mooie is dat er nog zeven finalisten hetzelfde doel hebben, maar dat terzijde….

We gaan de wandeling richting de haven van Culemborg inzetten. In het bloedhete café De Havenmeester staat Sweet Mary Jane een paar heerlijke covers te spelen. Biertje erbij en ik besluit buiten te blijven, mij te heet.
DSC01940Na een half uurtje besluit het gezelschap waar ik mee optrok richting het podium aan Den Tollensteghe te gaan. Daar staat Captain Morgan Express al voor redelijk wat publiek te spelen gezien het tijdstip.
DSC01951Voor foto’s is het wat slecht licht en flitsen doe ik liever niet.
Mij weten ze helaas niet echt in te pakken. Johnny ‘Boy’ Brouwer, zanger, blues-harpist zingt best aardig, maar zijn harpspel kan mij niet echt bekoren.
DSC01944Hij blaast veel op kracht en hoor ik weinig subtiliteit in zijn spel, maar na de verwennerij van harpman Vincent Bucher uit The Heritage Blues Orchestra vorige week op Swing Wespelaar zijn mijn oortjes wellicht wat bevooroordeeld. Zeker een prima kroegband, die met wat meer meters nog kan doorgroeien….
DSC01942
Na afloop gauw naar huis, voorbereiden voor morgen, de batterijtjes opladen om plaatjes te schieten.

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: