4 Maart a.s. AVOND VAN THE BLUES IN SCHIEDAM!!

Liefhebbers van de blues zijn op zaterdag 4 maart weer van harte welkom tijdens de Avond Van The Blues in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2 te Schiedam. Het Theater Aan De Schie organiseert hier een avond waarbij muziekliefhebbers tot in de late uren kunnen genieten van swingende blues en rhythm & blues. Met het internationaal getinte programma zullen de bands Doghouse Sam & his Magnatones (België), The Veldman Brothers (NL) en de Keith Dunn Band (USA/B) het publiek in hun greep krijgen. Zorg dat je erbij bent!!
23126464259_fcae38de99_o (1)DOGHOUSE SAM & HIS MAGNATONES
Doghouse Sam heeft de afgelopen 4 jaren naam en faam gemaakt met zijn Magnatones. In de internationale pers wordt hij omschreven als een authentiek en uniek talent (Japan), wordt hij geroemd om zijn beklijvende songwriting (Polen & UK) en zijn veelzijdige, straffe stem (Frankrijk). De media merken zijn unieke gitaarstijl op (Benelux) en prijzen zijn virtuositeit op de bluesharp (Duitsland). In 2014 werd de band dan ook niet onverwacht winnaar van de Belgian Blues Challenge ! Kenmerkend voor de Doghouse Sam concerten zijn steevast de intense doorleefdheid en de rauwe benadering. Inmiddels toert deze rhythm ’n’ roots sensatie met een nieuwe cd, genaamd “Knock Knock”. Doghouse Sam’s mix tussen rauwe blues en elektrische Americana is door het gerenommeerde Duitse magazine Bluesnews omschreven als een kruising tussen de Paladins en Howlin’ Wolf ! Met hun tomeloze energie en enthousiasme staan Doghouse Sam & his Magnatones garant voor een onvergetelijk concert dat de toeschouwer bij de strot grijpt.
11027389745_85831974c7_oTHE VELDMAN BROTHERS
De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang) Veldman staan met hun band al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De band heeft inmiddels vijf albums en de nodige Awards op hun naam staan. Zo werd de band in 2011 onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste Nederlandse bluesband. Hun album “Livin’ by the Day” werd door de American Blues Foundation in Memphis (USA) gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities, die zijn beïnvloed door blueshelden als The Fabulous Thunderbirds, Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Jimi Hendrix. Hierin wordt blues afgewisseld met vleugjes rock & roll, soul en funk. In Schiedam presenteert de band hun nieuwste cd “Refuel”.
9581654935_9fcca73127_oKEITH DUNN BAND
Deze charismatische Amerikaanse zanger/mondharmonicaspeler deelde het podium met vele groten onder wie Muddy Waters, Jimmy Rogers en Big Jack Johnson. Keith Dunn maakte 13 cd´s, en produceerde er eveneens vele. Als songwriter won hij tweemaal een International Song Award. Hij beschikt over een unieke, diepe bluesvoice, zijn harmonicaspel is ritmisch, zeer afwisselend en meeslepend. Met hun unieke line-up van harmonica, 2 gitaren en drums spelen blues-veteraan Keith Dunn en zijn band traditionele blues, terwijl ze tezelfdertijd fris en agressief uit de hoek durven komen. Het repertoire is een mix van minder gekende standards en hun eigen award winnende nummers. Alles word gespeeld met een diepe “low-down” groove, die je onmiddellijk in de ban houdt. Keith Dunn staat al 35 jaar aan de top van het internationale bluescircuit en zijn live-optredens laten zien waarom. Klasse blues !

Locatie:

Wennekerpand
Vijgensteeg 2
Schiedam

Kaarten @ € 25.00 (ex reserverings kosten @ €1.00)
Verkoop via: Theater Aan De Schie
On-line kaarten klik hier

Geef hier uw commentaar