Pumps party in l’Esprit met B.B. Queenies

B.B. Queenies speelden op 27 mei 2016 in Bluessociëteit l’Esprit, Rotterdam. Tekst door Ton Kok met foto’s van John van Goolen.

Het seizoen 2015-2016 zit er weer op voor Bluessociëteit l’Esprit. Deze keer geen gierende gitaren of scheurende bluesharps in de club, maar een afsluiting in stijl met zes dames om rode pumps, de B.B. Queenies.
band 2
Zo tegen half elf, een tikkeltje overtijd, komen de dames het podium op om vlot van start te gaan met “Hungry Woman”, gevolgd door het aloude “Tobacco Road”. We krijgen een afwisselende set van eigen nummers, als het funky “Revenge”of “Men Are From Venus” en covers als “Going Up The Country” en “I Just Want To Make Love To You” voorgeschoteld en de stemming zit er goed in. “Mr. Big Star” is ook al zo’n pareltje met die lekkere hoge soulstemmetjes op de achtergrond.
zangeres close
Zangeres Marijke Moritz is de leadzangeres en weet met de nodige flair en uiteraard prima vocale kwaliteiten de aandacht goed vast te houden. De instrumentale basis wordt gelegd door toetseniste Monica Verschoor. Ook zij neemt in een aantal nummers de leadzang voor haar rekening en heeft een prima hand wat betreft het schrijven van songs.
toetseniste close
Bassiste en saxofoniste Ellen Bakker en percussioniste Karin de Bye zorgen voor een prima ritmesectie en Judith Alkema (gitaar, ukelele, banjo, accordeon, bas, harmonica en percussie – de viool bleef deze keer thuis) en Geerlande Homburg (saxofoon en percussie) kleuren het plaatje verder in. De diehard blues fans worden kort voor de pauze nog even verwend met een slow-blues, “Blues Is In The House”.
sax drum bas
Na de pauze gaan de dames verder met een prima versie van “Lovin’ Whiskey”. Spontaan komt iemand een glad whiskey aanreiken, hoewel het me even is ontgaan, wie van de dames het glas uiteindelijk achterover slaat. Ook nu komen weer een aantal heerlijke songs voorbij, als “In My Girlish Days”, “Love Me To Death” en meer van dat fraais. Saxofoniste Geerlande begeeft zich op een gegeven moment op de dansvloer om wat mensen de dansvloer op te halen en het loopt daar dan lekker vol. Tja, zulke charme is moeilijk te weerstaan.
rode pumps
Af en toe worden de mannen even op de hak genomen, maar ook een stukje zelfspot is de dames niet vreemd. Twee prima vertolkte covers van Saffire-the Uppity Blues Women bevestigen dit nog eens, “Too Much Butt (For One Pair Of Jeans)” en “Middle Aged Blues Boogie”. Met laatstgenoemd nummer, naar eigen zeggen hun lijflied, komt een einde aan een super gezellig avondje l’Esprit. Maar zonder toegift komen ook de B.B. Queenies niet weg uit Rotterdam. Een fraai slot van dit seizoen.
promo foto
Dit sextet werk zondermeer sfeer verhogend op elk festival en zorgt voor een luchtige afwisseling tussen het geijkte werk door. Zelfs in Zweden hebben ze dat inmiddels door, want daar staan de Queenies op 30 juli a.s. voor de tweede keer op rij op het Blues Festival Zweden Perlofgarden.

Op 3 september gaat het nieuw seizoen van start met Guy Verlinde & the Mighty Gators.

Geef hier uw commentaar