Haar in een kuif en terug naar de fifties met JD McPherson en Jake La Botz

JD McPherson en Jake La Botz speelden op 28 maart 2016 in de Oosterpoort in Groningen. Een verslag met foto’s van Gerrie van Barneveld.

Op tweede paasdag vertrek ik naar Groningen voor een optreden van JD McPherson en Jake La Botz in de kleine zaal van de Oosterpoort. Beide artiesten keren met hun muziek terug naar de jaren vijftig. Jake La Botz trapt de show af met een half uurtje akoestische rootsmuziek.
botz4419
Met zijn fingerpicking gitaarstijl en aangename zang weet hij het publiek te vermaken. Jake La Botz is naast muzikant ook acteur. Muzikaal is hij onder andere beïnvloed door bluesgitarist David “Honeyboy” Edwards, die hij dan ook eert met een cover. Na een half uurtje ombouwen is het podium voor JD McPherson en zijn band.
mcpherson4459
De vloer stroomt vol en het swingen kan beginnen. JD McPherson is de afgelopen jaren doorgebroken met een stijl, die bestaat uit een mix van rock ’n roll, rhythm and blues en soul. De man uit Oklahoma was al vroeg geïnteresseerd in de oude rock ’n’ roll.
mcpherson4452
Dit hoor je vanzelfsprekend terug op zijn twee albums: Signs and Signifiers en Let the Good Times Roll. De band bestaat vanavond uit: Jimmy Sutton (bas), Jason Smay (drums), Doug Corcoran (gitaar/sax) en Ray Jacildo (toetsen).

JD heeft de vaart er goed in zitten en maakt het publiek onderdeel van zijn show. De nummers zijn afwisselend en ook voor de leden van de band is ruimte. Zo speelt Ray Jacildo regelmatig een hamerende pianosolo en blaast Doug Corcoran saxsolo’s de zaal in.
mcpherson4674
Jimmy Sutton zorgt voor de rockabilly ondersteuning met de staande bas. JD vult het mooi in met zijn gitaar en fijne stem. Het is niet alleen swingen vanavond. Er passeren ook een aantal rustige nummers, zoals Precious, uitgevoerd met de twangy gitaar en Rome Wasn’t Build in a Day van Nick Lowe. De avond wordt besloten met vier songs in de toegift, waaronder het smachtende Steal Away. Ook Jake La Botz komt nog terug voor een versie van My Bucket’s Got A Hole In It van Hank Williams. Een enerverend avondje rock’n roll zit er dan weer op. De Brylcreem kan weer voor een tijdje de kast in.

mcpherson4578 mcpherson4528

Geef hier uw commentaar