The Bluesbones – Double Live

Album: THE BLUESBONES – DOUBLE LIVE
Artist: The Bluesbones
Record Label: Eigen Beheer
Release Date: 13/02/2016

 

Foto credits artikel shot: Tim Janssens 

 

 

Recensie: Ton Kok

 

In 2012 verschenen The Bluesbones ten tonele, vijf Belgische heren, die al snel een flinke fan schare wisten op te bouwen in Nederland, niet in de laatste plaats door een paar regionale radiostations als Bluestown/RTV Raalte en Bluezy/RTV Ridderkerk, waar hun tweede cd, Live@the Bosuil tot cd van het jaar 2013 werd verkozen. En natuurlijk door de vele live optredens door het land heen. Er was eigenlijk niet aan de band te ontkomen.

 

Nu valt er op The Bluesbones weinig af te dingen, de band staat als een huis en heeft met het jonge snarenwonder Stef Paglia en imposante frontman Nico de Cock twee sterke troeven in handen. Drummer Dominique Christens legt een stevige fundering neer en de twee recentere aanwinsten, toetsenist Edwin Risbourg en bassist Geert Boeckx hebben hun plaats in de band ook wel gevonden.

 

De cd ‘Double Live’ is live in de studio opgenomen voor een select gezelschap trouwe fans. Helaas komt de echte live sfeer er niet helemaal uit. Er is geen interactie met het publiek, dat tijdens de nummers helemaal niet te horen is. Alleen aan het einde van de nummers is er een kort applaus. Ook heb ik de indruk dat de muzikanten, zeker op het eerste schijfje, een beetje op safe spelen en vooral geen foutjes willen maken. Een nummer als ‘She’s Got The Devil In Her’ mist daardoor net dat smerige randje, wat we kennen van de reguliere live shows.

 

Maar laten we hier niet te lang bij stilstaan. We krijgen wel dik honderd minuten prima muziek voorgeschoteld, waarbij vooral op cd 2 af en toe alle remmen worden losgegooid en we The Bluesbones in optima forma te horen krijgen.
Na slechts twee studio cd’s en een live cd bevreemdde deze tweede live cd, met slechts één nieuw nummer (‘No Good For Me’), me een beetje, maar ‘Double Live’ kan zeker als een prima ‘Best of …’ cd beschouwd worden.

 

CD 1:
 • Saved By The Blues
 • Voodoo Guitar
 • Riding Out
 • Moonshine
 • Find Me A Woman
 • I’m Still Your Man
 • No Good For Me
 • She’s Got The Devil in Her

 

BluesBones CD hoes ''double live''
CD 2:
 • Broken Down Car
 • I Try
 • Runaway
 • Wrong
 • Cruisin’
 • Devil’s Bride
 • Whiskey Drinking Woman

 

Geef hier uw commentaar