The Blues Alone? – The Best Alone! 2015: de jaarafrekening.

Na een energiek en bewogen 2015 volgt hier de jaarafrekening van uw energieke livemuziek reviewleverancier; het TBA?-Team. Hopelijk is de hoeveelheid energie die onze reporters en fotografen het afgelopen jaar in hun verslagen en interviews hebben gestoken, jullie ook warmpjes bekomen. Evenals in de voorgaande edities van TBA? – THE BEST ALONE! (2011, 2012, 2013, 2014) mochten de gewaardeerde medewerkers – veelal tot hoofdbrekens toe – weer hun favoriete Top-drietjes inleveren. Dit n.a.v. van twee eenvoudige vragen: wat waren de 3 beste concerten die jij het afgelopen jaar bezocht hebt? en: wat zijn volgens jou de 3 beste albums die in 2015 uitkwamen? Lees, bekijk, scroll en click er lustig op los en oordeel zelf hoe zij hun persoonlijke keuzes hebben gemaakt. En hoe dat na wat rekenwerk uiteindelijk leiden tot THE BLUES ALONE? BEST ALBUMS & CONCERTS 2015.

Fijne feestdagen en een gezond en muzikaal 2016 toegewenst!

– The Blues Alone? Team –

THE BEST ALBUMS 2015 according to TBA?

 1. Buddy Guy – Born to Play Guitar
 2. Ian Siegal – One Night in Amsterdam (live)
 3. Keith Richards – CrossEyed Heart

THE BEST CONCERTS 2015 according to TBA?

 1. Jason Ricci – Amstelveen City Blues – 28 november 2015
 2. Tedeschi Trucks Band – Tivoli Vredenburg Utrecht – 17 november 2015
 3. Joe Louis Walker – North Sea Jazz Club A’dam – 8 augustus 2015

THE BEST CONCERTS 2015 according to Nicolette [editor/reviewer]

 1. Jason Ricci – Amstelveen City Blues @ Schouwburg – Amstelveen – 28 november 2015 [foto]
 2. Marc Broussard – de Paradijskerk – Rotterdam – 05 april 2015
 3. T-99 – Snakepit Festival W2 – Den Bosch – 27 maart 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to Nicolette

 1. T-99 – Various Sounds of T-99
 2. Jack Hustinx – Over Yonder
 3. Marcus Miller – Afrodeezia

THE BEST CONCERTS 2015 according to José [photographer]

 1. Jason Ricci – Amstelveen City Blues @ Schouwburg – Amstelveen – 28 november 2015
 2. Jan de Bruijn – Mezz – Breda – 09 januari 2015 [foto]
 3. Hugh Coltman – North Sea Jazz Club – Amsterdam – 01 november 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to José

 1. Buddy Guy – Born To Play Guitar
 2. Ian Siegal – One Night in Amsterdam (live)
 3. Hugh Coltman – Shadows Songs of Nat King Cole

Het was weer een bewogen jaar voor ons met als klap op de vuurpijl de onverwachte wending m.b.t. de bijdrage aan TBA?. Nicolette maakte de switch van reporter naar managing editor/reporter van de website, gelukkig blijkt de muziek, live of op de schijf, ons ook dit jaar weer geholpen om alles een plek te kunnen geven. Een keuze maken uit de vele optredens, fantastische, goede en minder goede, die wij hebben mogen bijwonen was ook dit jaar weer een hele opgave. Tóch hebben wij er een paar memorabele uit kunnen pikken. Een keuze maken uit de vele albums die het afgelopen jaar uitgebracht zijn en inmiddels de weg naar onze speler hebben gevonden blijkt nóg problematischer. Zonder de andere artiesten die in 2015 een album uitbrachten te kort te willen doen hebben wij een top 3 samen kunnen stellen. José en Nicolette wensen alle trouwe en nieuwe lezers van The Blues Alone? fijne kerstdagen en een voorspoedig, gezond, muzikaal verrassend en enerverend 2016. Kuzzzz & Hugggg, – Nicolette & José –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Giel [reviewer/interviewer]

 1. Nick Cave – WFT Den Haag – 15 mei 2015 [foto]
 2. Tedeschi Trucks Band – Tivoli Vredenburg Utrecht – 17 november 2015
 3. JJ Grey & Mofro feat. Marc Broussard – Paard van Troje, Den Haag – 28 maart 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to Giel

 1. Buddy Guy – Born To Play Guitar
 2. Keith Richards – CrossEyed Heart
 3. Billy Gibbons and the BFG’s – Perfectamundo

Zes jaar na zijn overlijden kwam er dan eindelijk het complete overzicht van de veelzijdige carrière van Willy & Mink Deville uit als de 3 CD ‘Collected’. Eveneens een aanrader, en eigenlijk een must voor iedere muziekliefhebber. Opvallend was ook dat er in 2015 veel prachtige live albums verschenen. Daar zijn wij van TBA? als live muziekpromotors natuurlijk extra blij mee! Toch heb ik in mijn lijstje bewust gekozen voor studio-albums met uitsluitend nieuw werk. Maar deze memorabele live regitraties wil ik zeker niet ongenoemd laten: Neil Young’s Bluenote Café album, Ian Siegal (One Night In Amsterdam), Nick Cave (Live At The Royal Albert Hall), Rolling Stones (Sticky Fingers Live at Fonda June 2015), Bruce Springsteen (The Ties That Bind: The River Collection box), Nils Lofgren (UK 2015 Face the music tour) en Gregg Allman Live Back to Macon GA. Genoeg luistervoer dus om van te genieten de komende feestdagen. Enjoy and get it on! – Giel –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Johan [photographer/reviewer]

 1. Glenn Hughes ft. Doug Aldrich – De Boerderij Zoetermeer – 27 september 2015 [foto]
 2. Gov’t Mule – De Boerderij Zoetermeer – 8 mei 2015
 3. Guy Forsyth feat. Ian Siegal – North Sea Jazz Club A’dam – 11 mei 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to Johan

 1. Joe Bonamassa – Live at Radio City Music Hall
 2. The Neal Morse Band – The Grand Experiment
 3. Iron Maiden – The Book of Souls

Jemig een lijstje van 3, dat gaat niet mee vallen, ieder concert is voor mij weer een beleving en wat er al niet aan albums wordt uitgebracht! Niet om bij te houden, maar toch maar geprobeerd! Stel mij deze vraag over een maand… is deze weer compleet anders! Maar elk concert is zeker de moeite van een bezoek waard ook vele nieuwe namen in mijn favorieten lijst toegevoegd. Hierbij mijn lijstje van 2015 best album, best concert het was weer een heerlijk muzikaal jaar en wil op deze wijze een ieder fijne kerstdagen toewensen en een bijzonder gezond, creatief, muzikaal 2016! En dank dat ik fotoverslagen mocht doen van verschillende evenementen en hopelijk nog meer in 2016. Groeten – Johan –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Ria [reviewer]
In willekeurig volgorde:

 1. Sven Hammond – Hedon, Zwolle – 28 maart 2015 [foto]
 2. Alabama Shakes – Oosterpoort, Groningen – 8 november 2015
 3. Matt Andersen – Café de Amer, Amen – 19 november 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to Ria

 1. Chris Stapleton – Traveller
 2. Gretchen Peters – Blackbirds
 3. Onno Smit, Michelle David en Paul Willemsen – The Gospel Sessions, vol. 1

Het lijstje van 2015. Is het alweer zover? Het was voor mij een fantastisch muziekjaar. Ik heb zoveel te gekke optredens beleefd. Het is ook dit jaar weer een onmogelijke opgaaf om daaruit een top drie samen te stellen. Mijn lijstje gaat niet alleen over artiest of band, maar over het totaal; het publiek, de zaal, de sfeer en mijn eigen mood. De concerten waarbij alles lijkt te kloppen. In 2015 waren dit voor mij de highlights. Ik geloof niet dat we hem hebben bij TBA? maar ik geef ook graag een eervolle vermelding aan het Ramblin’Roots Festival in Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Een festival met een fantastisch afwisselend programma en heel veel muzikale juweeltjes. Dank aan The Blues Alone? Still going strong! Dank aan zalen, dat wij steeds op accreditatie aanwezig konden zijn bij prachtige en verrassende gigs en festivals. Dank aan Gerrie voor het gezelschap en de ontelbare foto’s. Graag tot volgend jaar allemaal. En onthoud: “Music is the celebration of life, celebrate life.” Ik wens jullie fijne feestdagen! – Ria –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Paul [reviewer]

 1. The Rolling Stones – Fonda Theatre, Hollywood Boulevard LA USA – 20 mei 2015 [foto / review: Peter den Hartog]
 2. Nils Lofgren – Fairfields, Croydon, UK – 30 oktober 2015
 3. The Gaslight Anthem – Tivoli Utrecht – 26 augustus 2015 [review 2014 ]

THE BEST ALBUMS 2015 according to Paul

 1. Bruce Springsteen – The Ties That Bind: The River Collection
 2. Nils Lofgren – UK2015 Face The Music Tour
 3. The Rolling Stones – Sticky Fingers Live at Fonda June 2015

Hierbij dan mijn top 3 van concerten (of eigenlijk top-4; have mercy!). Op woensdag 20 mei 2015 werd 90028, de postcode van Hollywood in Los Angeles, USA, bekend gemaakt. Gratis kaarten voor de surprise pre-concert van de Stones in LA. En ik was erbij! Wow, wat een drive, wat een passie, wat een vreugde. Als ze toch maar eens meer van die “onbekendere” nummers zouden spelen. Dit concert (play, setlist, setting) was echt een dikke vette 10 waard. Watch the upcoming DVD hiervan. Nils Lofgren trad op 30 oktober 2015 in Croydon, UK op als onderdeel van de 2015 fall UK tour. Een meesterlijk (rustig en toch swingend) concert door de “schoorsteenveger” (zoals wij Bruce-fans hem vaak noemen) in dat voorstadje van London. Op 26 augustus 2015 stond deze uit New Jersey, USA afkomstige band in Tivoli. Nadat ik de band The Gaslight Anthem (pas) in 2014 live ontdekt heb grijpt zij mij aan. Het concert in Tivoli was voorlopig het laatste concert in Nederland. Om artistieke redenen, de bandleden willen gaan ontdekken wat ze zelf als individu nog meer in hun mars hebben. Als er een top 4 had samengesteld mogen worden had zeker Walter Trout (28 november 2015, Carré) in de lijst gestaan. Een prachtig emotioneel concert van deze gitaarvirtuoos. Ciao! – Paul –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Ton [reviewer]

 1. Joe Louis Walker – North Sea Jazz Club A’dam – 8 augustus 2015 [foto / interview]
 2. Mr. Sipp – Gouden Leeuw, Dongen – 11 oktober 2015
 3. Meena Cryle & the Chris Fillmore Band – Bluezy Festival, Ridderkerk – 20 april 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to Ton

 1. Ian Siegal – One Night in Amsterdam (live)
 2. Buddy Guy – Born to Play Guitar
 3. Joe Louis Walker – Everybody Wants a Piece

Hierbij mijn lijstje voor 2015. Fijne kerstdagen en groeten, – Ton –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Gerrie [photographer]

 1. Richard Thompson – Hedon, Zwolle – 24 september 2015
 2. Joe Satriani – Oosterpoort, Groningen – 28 september 2015
 3. Gretchen Peters – Oosterpoort, Groningen – 20 oktober 2015 [foto]

THE BEST ALBUMS 2015 according to Gerrie

 1. Allison Moorer – Down to Believing
 2. Jason Isbell – Something More Than Free
 3. Joe Louis Walker – Everybody Wants a Piece

Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2016! Groet – Gerrie –

THE BEST CONCERTS 2015 according to Arjan [photographer]

 1. Tedeschi Trucks Band – Tivoli Vredenburg Utrecht – 17 november 2015 [foto]
 2. The Alabama Shakes – Down The Rabbit Hole, Beuningen (GLD) – 27 juni 2015
 3. Santana – Ziggo Dome, A’dam – 30 juni 2015

THE BEST ALBUMS 2015 according to Arjan

 1. Keith Richards – CrossEyed Heart
 2. Gregg Allman – Live Back to Macon GA
 3. Buddy Guy – Born to Play Guitar

Grtz, en fijne feestdagen – Arjan –

_____

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: