Het 10-daags zomerfeest in Groningen dat Noorderzon heet

Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus 2015 wordt, rond het Noorderplantsoen en in het centrum van Groningen, festival Noorderzon georganiseerd. In 1991 gebeurde dit voor het eerst kleinschalig en nu, 25 jaar later, is Noorderzon uitgegroeid tot een internationale kunstenmanifestatie met 135.000 – 150.000 bezoekers en een naam die ook buiten Nederland bekend is. Op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen zijn alle hedendaagse podiumkunsten vertegenwoordigd. Of je nu houdt van beeldende kunst, poëzie, circus, dans, film, theater of muziek, er is voor ieder wat wils. Een deel van het festival is vrij toegankelijk. The Blues Alone? bekeek voor jou de muziekprogrammering en dan voornamelijk het hoofdprogramma. Voor gedetailleerde informatie en entreeprijzen, verwijzen we naar de website van Noorderzon.

Frank Boyd creëerde The Holler Sessions, een live radioprogramma op het toneel over Amerikaanse Jazz. Je kunt hierbij aanwezig zijn op 20, 21 en 22 augustus in Grand Theatre. Jake Isaac speelt op 23 augustus in de Spiegeltent een mix van soul, funk en pop. Aart Strootman is op dezelfde datum te zien in de Synagoge aan de Folkingestraat, waar hij een 15 minuten durende compositie van Steve Reich voor 15 gitaarpartijen speelt in zijn eentje.
Op 24 augustus zal Sturgill Simpson zijn entree maken in de Spiegeltent met strakke traditionele outlaw country. De Canadese band Ought, is op hetzelfde moment te bewonderen in Vera met postpunk en new wave. Digitale electro pop, hiphop en post rock krijg je op 25 augustus voorgeschoteld in de Spiegeltent door Son Lux. Of kies je vandaag liever voor Neneh Cherry?
Mischa MacPherson is een 21 jaar jonge folkartieste die in Schots Gaelic zingt. Samen met Ali Levack (doedelzak- en fluitspeler) en Innes White (gitaar) vormt ze het Mischa MacPherson Trio dat op 26 augustus in de Spiegeltent optreedt. In de Der Aa Kerk kun je 27 augustus naar Maarten Vos en Greg Haines voor een mix van klassiek werk en elektronica. Vrijdag, de 28e kun je op bezoek bij één van de hotste disco- en houseproducers van dit moment, Moullinex en natuurlijk gaan daar de voetjes van de vloer. Op dezelfde vrijdag is Alex Highton, singer-songwriter, op podium Plataan en Grupo Flamenco Rosario bij het Podium Op Zuid.
In het weekend van 29 en 30 augustus is dan de grote finale met veel muziek. My Baby, The Gospel Sessions en de Afterpartees zijn slechts een paar namen van wat komen gaat op de verschillende podia. Laatstgenoemde bands zijn gratis te bezoeken.

Voor meer informatie: www.noorderzon.nl

Geef hier uw commentaar