Blues Brother Curtis Salgado betreedt de North Sea Jazz Club

Curtis Salgado speelt op zondagavond 28 juni a.s. in de North Sea Jazz Club

Wie Curtis Salgado ook maar één noot hoort zingen weet gelijk dat deze man uit het juiste hout gesneden is. Hij zingt de blues met ongelofelijk veel soul en elk optreden alsof het zijn laatste is. Het begon voor hem allemaal in de jaren 70 als bandleider van The Nighthawks. Hierna speelde hij zes jaar lang in The Robert Cray Band. Vervolgens speelde Curtis Salgadohij met onder anderen The Steve Miller Band en Santana om in 1999 solo te beginnen. Hij maakte tot dusver vijf albums waarvan de laatste – Soul Shot – uitkwam in 2012.

We mogen echter van geluk spreken dat Curtis Salgado er nog is, want in 2005 werd hij met leverkanker gediagnosticeerd. Gelukkig onderging Salgado een succesvolle levertransplantatie en zingt hij mogelijk nog meer vanuit zijn guts.

Johan Derksen vloog twee jaar geleden speciaal voor hem naar Portland: “…. een beter concert had ik nog nooit meegemaakt. Een unieke man. Hij heeft een geniale jonge gitarist en een degelijke ritmesectie….“.

Curtis Salgado – die als inspiratie gold voor de film The Blues Brothers (1980) – liet zich door zijn ziekte niet van de wijs brengen en heeft onderhand veel erkenning gekregen voor zijn muziek. In 2010 en 2012 was hij ‘Soul Blues Male Artist of the Year’ en in 2013 won zijn album Soul Shot de ‘Soul Blues Album Of The Year Award’. Met al deze ervaring en prijzen op zijn palmares is Curtis Salgado een sure shot voor de club.

Curtis Salgado speelt op zondagavond 28 juni a.s. in de North Sea Jazz Club

Staanplaats:                                                € 20,00
Zitplaats:                                                      € 24,00
Dinerplaats:                                                € 24,00
(Diner v.a. 19:00, entree is excl. driegangendiner à €37,50)   

Deuren open / diner:                                  19:00
Aanvang concert:                                         21:00

Geef hier uw commentaar