Roots In The Park met John Hiatt en Ben Miller Band

De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt: zaterdag 27 juni is de datum dat Roots in the Park 2015 neerstrijkt in het Utrechtse Julianapark. En de kaartverkoop is vandaag 19 februari begonnen: Klik hier voor tickets!!

Na de succesvolle eerste editie in 2013 en de oprichting in 2014 van indoor variant Ramblin’ Roots in muziekcentrum TivoliVredenburg is het hoog tijd dat we in 2015 weer terugkeren in het park!

Niemand minder dan John Hiatt zal op 27 juni met zijn band The Combo een exclusief concert verzorgen tijdens Roots in the Park in Utrecht. John Hiatt was in 2012 voor het laatst in Nederland. Ook zal de Ben Miller Band optreden. De komende weken volgen op verschillende momenten natuurlijk nog diverse andere namen!

Het was 1989 toen John Hiatt ook in Nederland doorbrak met de wereldhit ‘Have a little faith in me’. Inmiddels staat zijn naam in beton gegoten als één van de grootste blues- en americana singer-songwriters ter wereld. John Hiatt ontving awards en onderscheidingen en werd in 2014 voor zijn laatste album ‘Terms Of My Surrender’ nog twee keer genomineerd voor een Grammy Award. Zijn werk als songsmid liegt er ook al niet om: Bob Dylan, Eric Clapton, BB King, Bonnie Raitt en Iggy Pop zijn maar een aantal van de artiesten die nummers van John Hiatt hebben gecovered. Met zijn band, The Combo, heeft John Hiatt de reputatie zijn publiek bij de lurven te grijpen. Met zijn ruwe, whiskey doordrenkte, stem klinkt Hiatt intens en meeslepend om vervolgens rockend en opzwepend uit te pakken.

DSCF3381-BorderMakerbw

Ook is de Ben Miller Band bevestigd. Meerdere keren gingen ze mee op wereldtournee met ZZ Top. Waarom? Omdat Billy Gibbons ze ontdekte én groot fan van ze werd. Misschien was je er wel bij in 2014 in de HMH toen ze als voorprogramma bij ZZ Top zo’n 5500 man ondersteboven speelden. ‘Wie zijn die gasten? Dit is écht goed’ gonsde het in de zaal. Gitaar, banjo, one-string washtub bass, drums, trombone, mandoline, electrisch wasbord én eetlepels zijn de werktuigen die deze bikkelharde arbeiders van de blues- en rootsmuziek op het podium ter hand nemen.

BenMiller1-2-BorderMaker

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: