JOHN BUTLER TRIO TERUG IN PARADISO OP 30 JULI

Het John Butler Trio komt op 30 juli naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. De Australische roots/bluegrass rockers waren in 2014 nog te zien in de hoofdstedelijke poptempel (John Butler Trio activeert body & soul). Deze show was snel uitverkocht en kreeg later in het jaar een vervolg in13944510487_70a01a7b6e_o het Utrechtse TivoliVredenburg (Drie verrassingen op eén avond). De kaartverkoop start op zaterdag 21 februari om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso (voorverkoop vanaf 21 februari). 

John Butler verhuisde midden jaren ’80 vanuit Amerika naar Australië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt. De oversteek naar Downunder zou niet veel later de basis blijken voor zijn muzikale carrière. Deze begint als straatmuzikant. Gaandeweg groeit de behoefte om een band om zich geen te vormen, wat uiteindelijk resulteert in het John Butler Trio.

In 1998 en 2000 verschenen de eerste albums van het John Butler Trio. Deze leverden de band al heel wat succes op. De grote doorbraak volgde echter in 2001 met het album ‘Three’. De Australian Recording Industry Association (ARIA) nomineerde de band in de categorieën ‘Best Blues & Roots Album’, ‘Breakthrough Artist – Album’ en ‘Best Independent Release’. In deze laatste categorie kwamen ze als winnaar uit de bus.

DSC_9757-BorderMaker

Vanaf ‘Three’ bracht het John Butler Trio nog vier studio-albums uit, waarvan ‘Flesh & Blood’ (2014) de laatste is en ook vol lof werd ontvangen. De roots/bluegrass vormt de rode draad in het oeuvre van de band, maar geldt vooral ook als solide basis om vanuit hier nieuwe muzikale uitdagingen aan te gaan.

Meer informatie over het John Butler Trio is te vinden op www.johnbutlertrio.com.DSC_9713-BorderMaker

De concertorganisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen anders dan via de website van Paradiso te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: