Luke Winslow-King komt opnieuw naar ROTR@VanSlag

Luke Winslow-King, één van de meest interessante hedendaagse muzikanten in New Orléans komt opnieuw naar ROTR@VanSlag. Een rasmuzikant die zijn inspiratie haalt uit muziekstijlen van eerder als delta blues, folk, ragtime maar ook traditionele jazz, gospel en rock’n roll. ‘Vergeten’ muziek die hij in een hedendaags jasje steekt. Uitgerust met zijn gitaar, bottleneck slide en stem weet Winslow-King zijn publiek te overtuigen en in no-time onder te dompelen in een hotpot van good old swing.

De bandbezetting is: Luke Winslow-King zang en gitaar, Esther Rose zang en percussie, Roberto Luti gitaar, Benji Bohannon drums en Alessandra Cecala bas.

Na het prachtige optreden van Luke Winslow-King en Esther Rose in 2014 komen zij opnieuw naar ROTR@VanSlag. Nu brengen ze de volledige band mee. Het muzikale accent ligt dit keer vooral op het uitkomen van de nieuwe CD ‘Everlasting Arms’. Deze laatste plaat wordt overladen met uitstekende recensies.

De uit New Orléans afkomstige rasmuzikant Luke Winslow-King haalt zijn inspiratie uit ver vervlogen tijden. Zijn muzikale ziel is gevormd door muziekstijlen van eerder als delta blues, folk, ragtime maar ook traditionele jazz, gospel en rock’n roll. Met zijn bijzondere stalen body Mule resonator gitaar zet hij geweldige shows neer en weet hij menigeen te overtuigen. Naast eigen optredens, deelde hij het podium met uiteenlopende artiesten als Buckweat Zydeco, Jack White, Tower Of Power maar ook met geestverwant en vriend Pokey Lafarge.

Luke Winslow-King komt nu dus met zijn volledige band, waaronder zijn eega Esther Rose. Zij is niet alleen gezegend met een prachtige stem, maar is ook zeer bedreven op het wasbord en op andere percussie instrumenten. Verder zijn aanwezig bluesman en gitaarvirtuoos Roberto Luti, Benji Bohannon op drums en de weergaloze Alessandra Cecala op staande bas .

Datum: donderdag 29 januari 2015;  Aanvang: 20:30
Podium: ROTR @ VANSLAG;   Adres: Hoofdstraat 34, Borger
Entree: € 15,00;   Reserverenwww.rootsontheroad.nl of www.vanslag.eu
winslow1

Geef hier uw commentaar