Een lang weekend genieten van goede muziek: ‘Blues Peer’ !!

Een lang week-end genieten van goede muziek in een ambiance wat slechts door weinige festivals geëvenaard wordt? Dat kan, want de inmiddels dertigste editie van ‘Belgian Rhtyhm & Blues Festival’ wordt weer gehouden in het Belgisch Peer van vrijdag 18 Juli a.s. (aanvang 18:00 uur) tot en met maandag 21 Juli.  Plaats van handeling; de weide toegankelijk via de Deusterstraat in Peer – België.

Blues Peer (BRBF) is al drie decennia lang voor vele vaste bezoekers een vaste afspraak op hun festivalkalender. Het festival is sinds 1985 steeds trouw gebleven aan zijn roots: de liefde voor muziek, de ongedwongen sfeer en de gezellige Limburgse gastvrijheid. Niet voor niets reisden in de loop der jaren vele grote namen uit de Rhythm ‘n Blues af naar de festivalweide in Peer. De editie van 2014 markeert het 30-jarige jubileum van Blues Peer. De organisatie van dit grootste, blues festival in de Lage Landen contracteerde ook voor deze dertigste editie weer grote namen. Op de line-up prijken niet de minste muzikanten; op vrijdag kunnen we getuige zijn van optredens van o.a. Rusty Roots en Elvis Costello.  Deitra Farr & Soul Gift, The Paladins, Ana Popovic en Los Lobos zullen het publiek op de zaterdag (aanvang 11:30 uur) vermaken. De zondag (11:30 uur) laat een line-up zien met o.a. The Bluesbones, Nikki Hill, Guy Forsyth, Jimmy Vaughan en hoewel Jeff Beck eerder de line-up van de zaterdag completeerde en helaas door ziekte heeft af moeten zeggen heeft de organisatie de vervanger in Seasick Steve gevonden. Voor wie na drie dagen Rhtyhm & Blues en Rockabilly er nog geen genoeg van kan krijgen is er nog die ‘after party’ maandag (vanaf 16:00 uur)waar men o.a. the Johnny Cash Roadshow, Admiral Freebee en niemand minder dan Arno kan bewonderen. Wederom een mooi mix van stylen zal het dertigste BRBF Peer opluisteren.

Koop hier je tickets!!

Wil je -om in de stemming te komen- nog eens nalezen hoe het vorig jaar, 2013, was, lees dan:
dag 1 Blues a Go-Go
dag 2 Harp Attack
dag 3 Sizzlin’ Sunday Blues

 

 

LineupBluesPeer

 

Lineup2blespeer

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: