Pinkpop 2014 bereikt weer een mijlpaal!

Pinkpop 15 mei 1978, was jij erbij? Ik wel! Het was m’n eerste festivalbezoek van naam, gewoon als 1 van de 42.000 bezoekers in het publiek. En gewoon ‘s morgens vroeg de trein vanuit Rotterdam pakken richting Geleen en ‘s avonds voor het scheiden van de nacht was je weer thuis. Met kleine oogjes, suizende oortjes en een rode neus van het festivalbier. “Festivalbier is als neuken in een kano” riepen we toen gevat, “it’s fucking close to water!” Met je pukkel (zo heette een 2e hands canvas rugzak toen) vol mooie muzikale herinneringen kwam je geradbraakt weer thuis. Herinneringen waar je weer een jaar mee vooruit kon. Want, het meest aansprekende popfestival in Nederland was toen nog jaarlijks tijdens tweede Pinksterdag en het duurde maar één dag. Pinkpop toen en Pinkpop nu.

De Pinkpop organisatie, Jan Smeets en consorten hebben er dit jaar weer voor gezorgd dat er weer een mijlpaal wordt bereikt. Hadden ze in eerdere edities al Bruce Springsteen kunnen boeken. De editie van 2014 wordt gesierd door de komst van The Greatest Rock ‘n Roll Band, The Rolling Stones. En daarmee is de 2014 editie zéker weer meer dat de moeite waard!Maar ook door de Paceshifters, Haim, Flogging Molly, Joe Bonamassa, Ed Kowalczyk, North Mississippi AllStars, Robert Plant, Arctic Monkeys, John Mayer, Thé Lau met The Scene die eén van zijn afscheidsoptredens op Pinkpop heeft gepland. Het festival is dan ook in korte tijd vrijwel uitverkocht. Er zijn nu nog slechts dagkaarten voor de zondag verkrijgbaar!!

Pinkpop duurt drie dagen en het is gewoon ondoenlijk om alles te kunnen bijwonen. Dus je stelt tegenwoordig gewoon je eigen programma samen en geniet je ondertussen van die ongekende Pinkpop sfeer die al 45 jaar niet te evenaren is. En altijd weer verlaat je het festivalterrein – sinds 1988 op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf – met kleine oogjes, suizende oortjes en die rode neus. De pukkel ging al jaren geleden mee met de lorrenboer maar de herinneringen draag je als een roze zweem met je mee, jaar in jaar uit. “It’s fucking close to pink perfection!”

Pinkpop vindt plaats in het Pinksterweekend, 7-8-9 juni 2014. Pinkpop heeft drie podia waar gedurende drie dagen 50 (inter)nationale acts optreden. Het volledige programma staat overzichtelijk op deze website: www.pinkpop.nl/2014/programma/

poster-pinkpop2014

Geef hier uw commentaar