Miss Montreal with a Heavy Heart

Miss Montreal met Heavy Heart, clubtour in Metropool, Hengelo op 22 maar 2014. Tekst en foto’s door Marjoly Makkinga.  Support door Me and Mr. Jansen
Om half 9 begint de avond met een voorprogramma. Aan de band ‘Me and Mr. Jansen’ de eer om deze avond te openen. Ze spelen eerlijke, Engelstalige popsongs die vooral gaan over liefde, geluk en teleurstelling. Voordat ze beginnen met hun debuut ‘Little Princess’ (samen geschreven met Miss Montreal)
waarschuwen ze alvast de jongere kinderen die aanwezig zijn hun oren bij bepaalde woorden even dicht te doen. Vervolgens spelen ze een heel mooi en gevoelig lied, dat Micha de Jonge opdraagt aan zijn opa die net overleden is. Ze worden ook wel genoemd als ‘brutaal en gevoelig’. Dat is precies wat ze laten zien in hun optreden. Een 5tal jonge jongens met een grote liefde voor muziek. Dat zie je meteen…
06-IMG_9744
Een klein uur later is het aan de band Miss Montreal om de zaal plat te spelen. Het nieuwe album van Miss Montreal genaamd ‘Irrational’ (alweer het vierde studioalbum) is sinds februari overal verkrijgbaar. Miss Montreal (Sanne Hans) begint het optreden met het eerste nummer dat op haar nieuwe album staat Top Of The World Een heerlijk nummer wat meteen een goede sfeer geeft in de zaal. Na het nummer Together verteld Sanne heel trots dat ze al twee jaar verkering heeft met Daniel en dat dit voor haar een hele prestatie is. Het publiek applaudisseert luidt en Sanne is nu al, duidelijk aan het genieten.
10-MM Hengelo Metropool11
Dat Sanne verliefd is, mag het hele publiek weten. Het nummer Craziest draagt ze ook op aan haar vriend Daniel (drummer van de band Handsome Poets) en bedankt hem namens dit liedje voor alle leuke momenten die ze samen hebben beleefd. Het optreden wordt vervolgt door het gevoelige liedje Army In My Head en Tututu. Wanneer Sanne begint met haar hit Say Heaven, Say Hell (Bekend van reality-serie Utopia) gaat het hele publiek los. Iedereen zingt en klapt luid mee en geniet duidelijk.
16-MM Hengelo Metropool20
Bij het nummer Good To Go verteld ze hoeveel zin ze heeft in het festival seizoen en vraagt iedereen bij dit lied de ogen te sluiten en te denken aan een zomerse festivaldag.  Het kost Sanne wat moeite om de hele zaal stil te krijgen. Een lachbui kan ze nog net uit de weg. Maar dan begint ze, zonder microfoon, het bekende nummer Heavy Heart te zingen. De hele zaal is en blijft stil. Iedereen luistert aandachtig naar de geweldige stem van Sanne en dit wordt beloond met een luid applaus. Better When It Hurts, Irrational, Done With You komen voorbij en met de grote hits Wish I Could en I Am Hunter  sluit de band Miss Montreal deze geweldige avond af……. Of toch niet. Na veel gejoel, gefluit en geapplaudisseer komt de band weer terug op het podium. Cover Wonderful Days, Hoe (Gitarist Kobus Groen neemt de taak van Nielson over) en Just a Flirt worden nog als toegift gegeven. Een avond vol met humor, ingetogen liedjes en rauwe popsongs heeft de band Miss Montreal ongetwijfeld  de nodige indruk gemaakt op het publiek.
11-MM Hengelo Metropool13
08-MM Hengelo Metropool1
18-MM Hengelo Metropool2320-MM Hengelo Metropool5 kopie21-MM Hengelo Metropool7

Geef hier uw commentaar