NIEUW ALBUM BLAUDZUN ‘PROMISES OF NO MAN’S LAND’ OP 7 MAART UIT

Johannes Sigmond werkte jaren als achtergrondzanger en speelde in verschillende bands en projecten. In 2006 ging hij alleen verder als de singer-songwriter Blaudzun. Hij noemde zich naar eigen zeggen naar de vrij onbekende Deense wielrenner Verner Blaudzun: “Een renner uit de jaren zeventig, die nog met Joop Zoetemelk heeft gekoerst.”Hij zag de naam van deze wielrenner in de uitslagenlijsten en vond dat die goed klonk. In 2007 werkte hij aan een speciale collectie liedjes die oorspronkelijk bedoeld is als een soundtrack voor nachtelijke autoritten. Blaudzun debuteerde met zes liedjes die hij in eigen beheer uitbracht op de ep Loveliesbleeding. Op 12 februari 2010 kwam zijn tweede album Seadrift Soundmachine uit. Op 9 januari 2012 verscheen Blaudzun’s derde album, Heavy Flowers. In de aanloop naar dit nieuwe album maakten wij van TheBluesAlone? Blaudzun mee in de Kroepoekfabriek in december 2011. Uiteindelijk kwam het nieuwe album in de eerste week binnen op nummer 4 in de Album Top 100 (Nederland) en bleef daar 26 weken staan.

Vandaag verscheen de nieuwe Blaudzun single ‘Promises Of No Man’s Land’ afkomstig van het gelijknamige album dat op 7 maart gereleased wordt.

Begin december verraste de zanger zijn fans en de Nederlandse pers door de opvolger van zijn gelauwerde doorbraakplaat ‘Heavy Flowers’ uit 2012 aan te kondigen. De single Promises Of No Man’s Land’, die door radioluisteraars met veel enthousiasme werd ontvangen, is nu ook verkrijgbaar via iTunes. Het liedje is Hotshot op de Belgische Studio Brussel en 3voor12 Single Van De Week.

Blaudzun startte in de zomer van 2013 in het geheim aan de opnames in Utrecht. “Zelfs de muzikanten die langskwamen, hadden soms geen idee wat ik precies aan het doen was..” Hij laat op het nieuwe album een dynamischer geluid horen dan voorheen dat meer en meer wordt bepaald door bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers. “Ik heb gezocht naar een venijniger geluid, bozer in plaats van brozer. Daar vroegen de liedjes om. Ik ervaar ze als moderne strijdliederen, die je soms voor en soms na al dan niet verloren veldslagen kunt zingen.”

“‘Promises Of No Man’s Land is geen conceptalbum met één bepaald thema, eerder een verknipte drieluik waarin op de vlucht geslagen personages, eenzaamheid en bedrog een belangrijke rol spelen. Laat de muziek eerst voor zichzelf spreken.”

Vanaf eind februari 2014 tourt Blaudzun met zijn zevenkoppige band door de Benelux en de rest van Europa.

Shows:
28/02 Vera – Groningen (NL) + Exclusive Album Stream SOLD OUT
01/03 Rotown – Rotterdam (NL) SOLD OUT
02/03 Doornroosje – Nijmegen (NL) SOLD OUT
06/03 AB Club – Brussels (BE) SOLD OUT
07/03 Tivoli – Utrecht (NL) – Release Show SOLD OUT
15/03 VOLT – Sittard
16/03 De Cacaofabriek – Helmond
21/03 Stadtgarten – Cologne (DE)
22/03 Bad Bonn — Düdingen (CH)
23/03 Papiersaal — Zürich (CH)
24/03 Kranhalle — Munich (DE)
25/03 Chelsea – Vienna (AT)
26/03 Privat Club – Berlin (DE)
27/03 Prinzenbar – Hamburg (DE)
05/04 Paradiso – Amsterdam (NL)
06/04 Vooruit – Gent (BE)
April   Paaspop – Schijndel

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: