Nieuwe Live CD Ry Cooder: Live in San Francisco!!

Nonesuch / Perro Verde Records brengt een nieuwe CD uit van Ry Cooder and Corridos Famosos’ “Live in San Francisco” op 10 September a.s.

Nonesuch/Perro Verde records brengt, voor het eerst in 35 jaar, een nieuwe live CD uit van Ry CooderLive in San Francisco op 10 september 2013. De CD is opgenomen in 2011 tijdens twee avonden in San Francisco’s Great American Music Hall! Het album bevat 12 songs en is geproduceerd door Ry Cooder zelf.  The Corridos Famosos band bestaat uit Joachim Cooder op drums; Robert Francis op bass; vocalists Terry Evans, Arnold McCuller, en Juliette Commagere; Flaco Jimenez op de accordion; en de ten-piece Mexican brass band La Banda Juvenil.cooder-corridos-famosos-live

Live in San Francisco is te bestellen via pre-order op zowel vinyl als CD in de Nonesuch Store met een gratis download van “Lord Tell Me Why,” (zie youtube-link hieronder) en de mogelijkheid tot downloaden van het complete album op de releasedatum.

Live in San Francisco  includes bevat originele songs en interpretaties van ander materiaal dat zich uitstrekt over Cooder’s complete oeuvre, van classics als “Boomer’s Story” en “Dark End of the Street” tot meer recente songs als “Lord Tell Me Why” en “El Corrido de Jesse James,” met een omleiding via Sam the Sham and the Pharaohs’ “Wooly Bully” en Lead Belly’s “Goodnight Irene.” Cooder’s enige eerdere live album was de 1977-release Show Time, waarop ook Evans en Jimenez meespeelden. Show Time was ook opgenomen in San Francisco’s Great American Music Hall. Echter onlangs is er ook een opname uitgekomen via Immortal Records van de show van dezelfde band in Rockpalast in Hamburg op 26 januari 1977. Dus voor de diehards die niet kunnen wachten……?

Tracklist ‘Live in San Francisco’:
1. Crazy ’Bout an Automobile (Every Woman I Know) (Billy “The Kid” Emerson)
2. Why Don’t You Try Me (Billy Young)
3. Boomer’s Story (Traditional / Carson Robison)
4. Lord Tell Me Why (Ry Cooder)
5. Do Re Mi (Woody Guthrie)
6. School Is Out (Gene Barge & Gary Anderson)
7. The Dark End of the Street (Chips Moman & Dan Penn)
8. El Corrido de Jesse James (Ry Cooder)
9. Wooly Bully (Domingo Samudio)
10. Volver Volver (Fernando Maldonado)
11. Vigilante Man (Woody Guthrie)
12. Goodnight Irene (Huddie Ledbetter & John Lomax)