Naast singers en songwriters een moderne Storyteller op Bospop

 

Op het moment dat we lazen dat Bospop Steven Wilson gestrikt had was onze reactie: ‘als dat maar goed gaat’. Wilson maakt op dit moment een Europese en Amerikaanse tour om zijn nieuwste totaalcreatie ‘The Raven That Refused To Sing’ te promoten. Als ik met de gemiddelde muziekliefhebber hierover praat krijg ik de reactie: ‘Oh dat is die van o.a. Porcupine Tree’. Dat is ie inderdaad alleen is de huidige Steven Wilson band op dit moment op muzikaal prog-rock gebied op eenzame hoogte aangeland. En de vraag is of de gemiddelde Bospop © Naki Kouyioumtzis. Steven Wilson, on location, oxfordshire.bezoeker zich dat wel realiseert. Wat wil je ook anders als je een band hebt die namen bevat als Guthrie Govan, Adam Holzman, Theo Travis, Nick Beggs en Chad Wackerman. Wackerman vervangt eerder bandlid Marco Minneman omdat die andere verplichtingen heeft (nieuwe tour van Joe Satriani). Dat hoor je als je de nieuwe CD draait en dat krijg je bevestigd als je de zonder uitzondering lovende concert recensies leest. Naast de muziek hopen wij dat Wilson zijn lichtshow inclusief projectiescherm met begeleidend film materiaal meeneemt naar Weert. Als dat tenminste past in de Bospop tent. Wilson heeft die muzikanten en materiaal nodig om zijn prachtige verhaaltjes visueel en muzikaal kracht bij te zetten. Grijp die kans om deze muzikale en artistieke topact mee te maken.

103-Steven-Wilson-Bandshots2013-mar-25

Naast Storyteller Wilson kijken we ook weer uit naar het ongetwijfeld warme en sympathieke optreden van de voor Weert oude bekende Tim Christensen & the Damn Chrystals die ons ook zal vermaken met een bloemlezing uit zijn groeiende song oeuvre. Zij spelen beide op de zondag in de Bospop tent. Hoewel divers qua muziekstijl is succes op voorhand verzekerd. Op zaterdag aan vermaarde singers en songwriters ook geen gebrek. Rodger Hodgson en zijn band zullen ons weer vermaken met zijn legendarische songs in de van hem typerende houding. Kwaliteit, emotionaliteit en integriteit gaan hier hand in hand.  En wat dan te denken van de afsluiter op zaterdag: Crosby, Stills & Nash. We gaan er vanuit dat deze mannen ons meenemen in hun lange historie van klassieke songs beginnend met Déjà Vu tot heden. Het enig wat dan nog ontbreekt is een groot kampvuur op het terrein.

Zorg dat je erbij bent!

Kijk ook op www.bospop.nl

Logo Bospop 2013 met beeldmerk zon

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: