Highlands flikt t weer; voor de vijfde keer!!

Het Highlands Festival viert dit jaar haar eerste lustrum en presenteert op 24 en 25 mei a.s. En na -in de afgelopen jaren- mooie headliners als Buddy Guy, Waylon, Dana Fuchs, Mothers Finest te hebben laten zien, treden er ook deze editie weer een flink aantal topartiesten op van internationaal en nationaal formaat. Ja het Highlands Festival flikt t weer!!! Met onder andere Ten Years After, Pat Travers Band en authentieke Chicago blues met Toronzo Cannon en Khalif Wailin’ Walter.
Onlangs overleed oud-Ten Years After gitarist Alvin Lee. Hij maakte in de succesvolle beginjaren onderdeel uit van Ten Years After. Ten Years After brengt op het festival nummers uit de periode dat Lee nog wel deel uitmaakte van de band, maar het optreden van de band was geboekt zonder de overleden gitarist.

Naast de bekende namen, is er op het podium ook plaats voor aankomend talent. Deze variatie maakt het programma in zijn geheel tot een festival zoals het Highlands Festival hoort te zijn: een muzikaal feest met veel verrassing! De artiesten brengen blues, rock, soul, en soms een tikkeltje jazz. Zinnenprikkelend voor een ieder die van muziek van oude tijden houdt en nieuwsgierig is naar nieuwe namen.
Highlands kiest voor gevestigde namen uit de blues-scene met onder andere Toronzo Cannon & Khalif Wailin’ Walter, Vasti Jackson, Kris Pohlmann Band en van eigen bodem Ruben Hoeke Band en Black Bottle Riot. Maar je zult ook verrast worden door artiesten als Blues Lee en Moreland & Arbuckle. De line-up bestaat verder uit Ryan McGarvey, Ben Poole Band, Eamonn McCormack en uit de geboorteplaats van Highlands Festival Hoogland het jonge talent Dirty Napkinz. Het Highlandsfestival zoekt altijd naar een combinatie van bekende en onbekendere namen, en is duidelijk geen 13 in een dozijn!

(C)HIG~1

Het Highlands Festival is meer dan muziek alleen. Op het festivalterrein staan restaurants met verschillende ‘keukens’. Van Aziatisch tot Italiaans, voor iedere bezoeker is er wel wat wils. Ook zijn er volop terrassen waarop men even kan uitrusten, lekker kan bijpraten of kan genieten van bijvoorbeeld het straattheater. Tijdens het festival genieten bezoekers van de totale sfeer.

Meer informatie over het Highlands Festival vindt u op www.highlandsfestival.nl.
Speelschema - Programma - Highlands Festival - Mozilla Firefox_2013-04-24_22-30-45
Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice (www.ticketservice.nl) en aan de kassa tijdens het festival. Naast losse kaarten voor vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2013 zijn er ook passe-partouts beschikbaar voor het hele festival. Toegangsprijzen voor dagkaarten zijn vrijdag 24 mei € 35,00, zaterdag 25 mei € 50,00 en een passe-partout voor beide dagen € 70,00.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: