Grandmothers Of Invention: van uitstel komt misschien afstel

Misschien een rare aankondiging voor een concert en daar is een reden voor …
Op zondag 21 april heeft Muziekcentrum De Bosuil The Grandmothers Of Invention op het avondprogramma staan. We hebben deze band al verschillende keren afzonderlijk live aan het werk gezien en vinden dat we deze keer weer niet mogen ontbreken. Dat heeft absoluut niks met de belangrijkheid van de recensenten te maken; zonder ons gaat het concert ook wel door. Het heeft met de samenstelling van deze band te maken. De wijze waarop deze band de muziek van Zappa uit de beginperiode van de Mothers met vaak de nummers van ‘Roxy & Elsewhere’ als rode draad speelt, is gewoonweg meesterlijk. Wie weet is dit concert wel de laatste keer in deze samenstelling hier in Nederland? Onze ervaring tot nu toe is dat elk concert gewoon een memorabele uitvoering is.

GM2012 RedStudioHiRes
Hoewel deze mannen rasmuzikanten zijn en voor en door hun muziek leven, zijn ze meer dan op leeftijd en komt aan gezamenlijk touren ooit een eind. Niet dat dat aan muzikale performance en scherpte of aan medische signalen te merken is trouwens. Napoleon ‘Murphy’ Brock zingt, blaast, danst en entertaint nog als ware het een jonge veriele kerel. Don Preston weet nog steeds meesterlijk de toetsen te beroeren en Tom Fowler bast nog altijd zoals hij altijd heeft gebast. En de ‘jongere’ bandleden Robbie Mangano en Chris Garcia spelen al jaren op niveau alle in de regel erg complexe Zappa nummers mee. Ook wordt elk optreden steevast gelardeerd met anekdotes en jokes uit hun roemruchte en glorierijke jaren met Frank Zappa. Dus naast hoogstaande muziek ook weer entertainment voor dezelfde prijs. Uitstel van dit concert kan dan afstel betekenen en dat kan de ware liefhebber zich natuurlijk niet permitteren. Los van of ze in de toekomst weer naar Nederland komen.
Dus ons pleidooi is dan ook: kom zondagavond 21 april op tijd naar De Bosuil voor een geïnspireerde avond Zappa met deze uitvoering van de Grandmothers!
De huidige band bestaat op dit moment uit een drietal oerleden van de oorspronkelijke Mothers:
Napoleon Murphy Brock – Zang, Saxofoon, Flute, sterke verhalen en dans
Don Preston – Keyboards
Tom Fowler – Bass
en
Robbie Mangano – Gitaar
Chris Garcia – Drums

In het voorprogramma spelen The Blues Hunters, een jong Nederlands bluesrock kwartet. De verwachting is dat zij de bezoekers warm zullen maken met hun geinspireerde blues rock.
[button link=”https://frontoffice.paylogic.nl/flows/MTAuMTA4LjAuMTQsNTQsMTQ3ZWNjNmExZTRmNDI5NjgxY2JiZTYxYTYxZTcxOTEsNjliMzkxMTJjZjlmNTdmMmUxMzBhMmM5ZGU0ZTViYjI/Tickets/” color=”aqua” text=”dark” window=”yes”]Koop hier je tickets[/button]

%d bloggers like this: