Parkpop 2012; ‘na regen komt zonneschijn’

Gezien en gehoord: Parkpop 2012 op zondag 24 juni Zuiderpark Den Haag. Tekst door Lisa van Dijk met foto’s van Ramonda Vermeer.

Parkpop, waar wonderen in het Zuiderpark werkelijkheid worden. Het staat bekend om het mooie weer, feestelijke bezoekers en een wereldse line-up. De 32e editie van Parkpop begon slecht met weinig bezoekers en een zonnetje dat ver achter de wolken verstopt zat. Met zo’n kleine 150.000 bezoekers zal de editie van 2012 niet de boeken in gaan als best bezocht festival. Desalniettemin zullen de echte diehard fans zich voortreffelijk vermaakt hebben, met onder andere Splendid, Blaudzun, Bettie serveert, the Asteroids Galaxy Tour en de schitterende Amy MacDonald.

Blaudzun

Parkpop is een jaarlijks terugkerend festival dat gratis is voor iedereen. De stad achter de duinen, genaamd Den Haag, is meer dan trots dat ieder jaar zoveel liefhebbers afreizen om een gezellig en muzikaal dagje te beleven. En groot gelijk hebben ze! De organisatie heeft ook dit jaar een schouderklopje verdiend gezien dit succes. Hoewel de weergoden begin van de dag niet erg vriendelijk waren gesteld, klaarde het toch gelukkig nog op. Kwam het misschien door het optreden van Blaudzun op het Staedion Stage? Ik denk van wel, want ze waren een grote hit! Ze zorgden voor een lach op ieders gezicht en de zonnebrillen werden direct op elke snufferd gesignaleerd (zo zijn we natuurlijk iedere editie van Parkpop gewend!).

Blaudzun

Door de betere weersomstandigheden stroomden het backstage ook lekker vol. Een patatje of pannenkoek in de linkerhand en een biertje in de andere zorgden voor een gemoedelijke sfeer. Tevens werd de samenwerking tussen Parkpop en Jupiler ook met 5 jaar verlengd. Extra reden voor een feestje voor de organisatie!

Boyce Avenue

De mannen van Boyce Avenue hadden dit jaar een plekje veroverd op het hoofdpodia. Helemaal lekker uit het verf kwamen ze niet. Enthousiasme van de bandleden was ver te zoeken en erg overtuigend waren ze ook niet. Daarentegen valt er over de hemelse stem van de zanger Alejandro weinig aan te merken. Wie wel één van de hoogtepunten dit jaar was, is the Asteroids Galaxy Tour op het Jupiler stage. De zang was niet altijd even zuiver, maar zangeres Mette wist wel hoe ze het publiek aan het dansen kreeg. Het nummer ‘Heart attack’ bezorgde ons zeker een op hol geslagen hart. Heerlijk om naar de band te kijken en fantastisch om te fotograferen. Beter hadden we de avond niet in kunnen luiden.

Asteroids Galaxy Tour

Last but not least, Amy Macdonald op het Staedion stage. Ze sloot Parkpop 2012 af en deed dit ongelofelijk goed! We hadden al een aantal jaren erg weinig van haar vernomen, maar zij maakte dit met de bezoekers meer dan goed. Parkpop 2012 is weer tot zijn einde gekomen. We kijken erg uit naar de volgende editie. Duimen op beter weer, maar we zijn er zeker weer bij!

Asteroids Galaxy Tour

Hier kun je meer foto’s van het Parkpop Festival 2012 zien:

1 thought on “Parkpop 2012; ‘na regen komt zonneschijn’”

  1. Nicolette & José

    Lisa, ik ben blij dat ik door jouw verslag mijn mening betr. het vocale “dansen” van Mette bevestigd zie. Leuk verslag, met lezer gelezen. Ramonda bedankt voor de foto’s, top!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: