*Little Birdie* Orit Shimoni meets Bobby Sunrise

gezien & gehoord in De Muziekzolder MaasdijkOrit Shimoni (Little Birdie) met Bobby Sunrise & Friends op donderdag 5 april 2012. Met tekst & filmpje door Giel van der Hoeven en foto’s van Arjan Vermeer.

De Canadese Orit Shimoni (ook wel bekend als *Little Birdie*) is een professionele singer-songwriter en full-time troubadour. Orit (O’reet) Shimoni speelt akoestische gitaar en accordeon en ze zingt uiteraard solo. Ze is gepassioneerd over taal en verslaafd aan schrijven. Voor de liefhebbers van het luisterlied in een mix van folk, alt-country, blues en gospel is het bijwonen van een optreden van haar een echte must! En die kansen zijn er nog steeds, want Orit toert in de maanden maart en april door Duitsland, België en Nederland.

Orit Shimoni heeft drie onafhankelijk uitgebrachte albums tot nu toe. ‘Cinematic Way’ (2006) is een muzikale mix van gevoelens in een alternatief country genre, oud en nieuw, met aangrijpende teksten in een rijke weelderige sfeer. Het tweede album, genaamd ‘I Left The City Burning’ werd opgenomen met een meer folkier en rootsier geluid. ‘Sadder Music’ het derde album, is een verzameling van liedjes geschreven over Orit’s ervaringen in Berlijn, en werd daar ook live met enkele locale muzikanten opgenomen. Een vierde album wordt momenteel afgemixt en verschijnt nog dit jaar, het is eveneens opgenomen in Berlijn.

Het beste uit twee werelden van het betere luisterlied werd afgelopen donderdag bij elkaar gebracht. Je waande je in het Canadese landschap met zijn hoge bergen, peilloos diepe meren en weidse ruimte. Maar je proefde ook de traditionele dorpse sfeer vanuit de Westlandse polder. Of: Canadese folk en Maasdijkse poldermansbloes kwamen samen op de Muziekzolder. Een echt luisterconcert dus, met aandacht en respect voor de singer/songwriters die avond. Maar ook een avond van gezellig samen zijn met échte muziekliefhebbers, vrienden en bekenden. Een babbel, een biertje en een shaggie waren dus niet verboden en aan de optredende artiesten was het de eer om creatief met deze omstandigheden om te gaan. “En dat is ons gevoelsmatig prima gelukt!” zegt Cor alias Bobby Sunrise.

De rondtrekkende liedjeszanger en tekstdichter Bobby Sunrise is geen onbekende in het Westland. Solo of met zijn Friends treedt hij al jaren op met zelfgeschreven luisterliederen. Hij schreef en zong polder blues en Westlandana klassiekers in een onvervalst Daaiks dialect.
– Na een klein uurtje solo optreden van Orit Shimoni fungeerde Bobby Sunrise & Friends als back-up band van de Canadese zangeres. Cor (zang, gitaar en mondharmonica), Ruud (elektrische gitaar), Leo (akoestische gitaar) en John (bas) begeleide Little Birdie bij haar eigen composities en in gedocumenteerde folk-standards van o.a. Bob Dylan en Leonard Cohen. Waarbij, op een sfeervolle en verduisterde Muziekzolder, de apotheose volgde in een aanstekermomentje met een reprise van de song ‘I Left The City Burning’.

Naar verluidt heeft Orit in de stilte van de nacht, tijdens het afterparty concert, Bobby wederom kippenvel bezorgt. Met Leonard Cohen’s ‘Chelsey Hotel #2’ als extra dimensie hoogtepunt. En tijdens de zonsopgang vloog het kleine vogeltje weg bij haar vrienden. Ze had een prachtige bladzijde aan het mooie herinneringsboek toegevoegd!

“Ik hou van woorden. Woorden kunnen liefde bevatten en mensen veranderen. Ze kunnen ons begrip vormen, als wapen fungeren maar ook als bescherming. Woorden van humor en van zelfreflectie. Woorden zijn wat adem betekenis geeft, een van de weinige dingen die onze lichamelijke ondergang zal overleven. Laten we onze stem en woorden gebruiken met oprechtheid, wijsheid, passie en creativiteit, waarmee ik dus liefde bedoel.”
– Orit Shimoni –

 Vind de idool in jezelf, zei de troubadour,

Wat andere van me vinden, interesseert me geen moer.

Meer foto’s zijn hier te zien:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: