Eindelijk ….. De Festivals komen er aan !!

Wat hebben Ospel, Kwadendamme, Amersfoort, Raalte, Geldrop en Geleen met elkaar gemeen. Welnu, in de maanden mei, juni en juli trekken ze duizenden, maar dan ook duizenden  blues, rock en roots fans naar de festivalterreinen. Het zijn ook de plaatsen waar de fotografen en verslaggevers van The Blues Alone? dit jaar naar toe zullen gaan om jullie verslag te doen van deze muzikale feesten.

Op 4 en 5 mei vindt eén van neerlands oudste bluesfeesten plaats in Ospel: het Moulin Blues Festival! Genieten wordt t daar van o.a. Big Pete, Jon Amor, JD McPherson, Jim Suhler (JD Geils Band), Ben Prestage, Jimmy Vaughn en nog veel meer!

Een week later, 11 en 12 mei zullen veel vaste bezoekers weer terugkeren naar het Zeeuwse dorpje Kwadendamme. Op het veld van de plaatselijke voetbalclub wordt binnen en buiten de grote tent weer een strakke portie blues en bluesrock voorgeschoteld van o.a. Ryan McGarvey, Gerry McaVoy’s band of friends, the Nimmo Brothers, maar ook de vrolijke zydeco van Dwayne Dopsie of de stampende guitarbox van Ben Prestage. Speciale aandacht zal uitgaan naar de Lady “A” Bluesband.

Van het intieme Kwadendamme gaan we eind mei naar Raalte. Op 26 mei vindt daar de “Rockin’ Ribs” plaats met o.a. Status Quo en de nederlandse hitmachine Go Back To The Zoo. Na deze opwarmer wordt het Ribs en Blues festival op 27 en 28 mei gehouden. Ca. 40.000 bezoekers zullen, verspreid over die drie dagen genieten van grote en minder grote namen. Ondanks de naam, kenmerkt dit festival zich door een varieteit aan stijlen, zoals al uit de volgende namen blijkt: Miss Montreal, Hackensaw Boys, Paladins, Alvin Lee en Israel Nash Gripna.

En natuurlijk willen we dit jaar ook de Pinkpop maandag niet overslaan. Seasick Steve, Mumford and Sons, The Hives en James Morrison treden dan o.a. op. Bruce Springsteen en zijn E Street Band staan daar als laatste geprogrammeerd op 28 mei 2012. De voorverkoop is gestart op 3 maart 2012. En tot nadere berichtgeving blijft dit nog het enige optreden van Bruce Springsteen in Nederland!
We sluiten deze serie festivals af met de nieuwkomer in dit rijtje, het Highlands Festival in Amersfoort op 1 en 2 juni. Dit jaar alweer de vierde editie. Vorig jaar uitgebreid naar twee dagen, dit jaar met een tweede podium erbij. Het festival kenmerkt of beter, onderscheid zich door -naast blues en rockmuziek- een aantal kwaliteitsrestaurants op het festival terrein hun culinaire kunsten te laten vertonen. Dit jaar kun je kijken en luisteren naar grote internationale namen als Wishbone Ash, Uriah Heep en Mother’s Finest, maar ook van nederlands talent als de Veldman Brothers en Bluesmotel. Het festival wordt geopend door de nieuwe formatie van Erwin Java, King of the World

We zullen hier op TheBluesAlone? de komende weken aandacht besteden aan deze festivals. Elke week zullen we een special publiceren, te beginnen met Moulin Blues. Na elk festival kun je hier een uitgebreid verslag verwachten en zelfs aparte interviews met artiesten. Welke dat zijn houden we nog even voor ons zelf.

Mochten er nog meer festivals worden toegevoegd aan de lijst, zullen we ook daar vooraf uitgebreid over publiceren.

Stay Tuned!!

Lees alvast ook nog eens onze publicaties van voorgaande edities:

gruizigheid-en-viezigheid-van-de-cuban-heels-exclusief-interview-met-cuban-heels/
woody-paul-veelzijdigheid-in-nuchtere-eenheid/
een-toffe-gozer-die-niet-van-scheren-houdt/
hokie-joint-de-rebel-yell-van-een-bezield-en-bevlogen-stel/
ribs-blues-fotoverslagen-en-interviews/

highlands-is-veel-meer-dan-blues-alleen/
dany-lademacher-de-hemelse-harmonieen-van-een-bon-vivant/
liedjes-met-mooie-snit-12-espresso%e2%80%99s-en-een-keith-special/

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: