Weergaloos concert Chris Thompson (Manfred Mann’s Earthband) – Mads Erikson & Jami Faulkner.

Datum: 23 oktober 2011
Locatie: De Bosuil Weert, www.debosuil.nl
Tekst en foto’s: Hen Metsemakers.

 

Zondagmiddag 23 september was het dan zover, Chris Thompson, frontman van Manfred Mann’s Earthband stond op het grote podium van muziektempel De Bosuil in Weert.

In het voorprogramma staat de Australiër Jaimi Faulkner, een singer-songwriter die zichzelf begeleidt op akoestische gitaar en een basbox op de grond die met zijn rechter voet wordt bediend.  Op schema (16.00uur) betreedt Jaimi het podium. Met zijn innemende persoonlijkheid en mooie liedjes weet hij het publiek direct voor zich te winnen. Werkelijk fenomenaal akoestisch gitaarwerk laat hij daarbij horen. Het instrument krijgt de hoofdrol in een instrumentale medley waarin hij een onwaarschijnlijke serie klassiekers (van Nirvana tot Beatles en van AC/DC naar The Kinks en terug) laat horen. Een vakman en muzikant in hart en nieren, dat is duidelijk. Heel mooi dat het publiek dit weet te waarderen.  Van zijn hand zijn inmiddels 2 cd’s verschenen, ‘Kiss & Ride’ uit 2009 en ‘Live in Australia’ uit 2011. Na 3 kwartier wordt het podium klaar gemaakt voor de hoofdact van vandaag.

Chris Thompson betreedt alleen het podium om te starten met de gitaarintro van ‘Music Rocks’. De rest van de band treedt aan en de show kan beginnen! Hij en zijn geoliede band hebben er duidelijk zin in vandaag. De energie en grapjes spatten van het podium. De Bosuil is goed gevuld, (eigenlijk zou het voor een artiest met zulk trackrecord uitverkocht moeten zijn, zeker daar waar het hier het enige concert in Nederland betreft van deze tour…), en de sfeer zit er gigantisch in. Dit wordt na enkele nummers helemaal top als de klassieker ‘Spirits in the Nights’ wordt gespeeld!

Samen met o.a. gitarist Mads Eriksen ondersteunt de geoliede en erg goede band Chris en maakt het geheel tot een weldaad voor het oor.

De sfeer stijgt nog meer als ‘Mighty Quinn’ wordt ingezet, het laatste nummer van blok 1 van het concert. Na enkele instrumentale uitjes van gitarist Mads Eriksen en een drumsolo die er niet om liegt wordt het concert langzaam afgerond. De klassiekers worden tot het laatst bewaard en de Bosuil gaat helemaal los op ‘Blinded by the Light’, In de toegift komen Davy’s on the Road Again’ en ‘You’re the Voice’ voorbij als slagroom op de taart.

De band neemt na het slotnummer ‘Questions’ dankbaar en terecht een enorm applaus in ontvangst en neemt afscheid van het zeer tevreden en voldane publiek in de gezellige Bosuil in Weert.

www.debosuil.nl

www.henmetsemakers.nl

Fotoalbum van Hen

 

Geef hier uw commentaar