Wooden Paul in een vurig eerbetoon aan Rory Gallagher

Door: Giel van der Hoeven
Foto’s: Pieter Heus

Wooden Paul  is een Westlandse Rory Gallagher tribute band. In de jaren zeventig maakten ze al furore met hun live optredens op Rory Gallagher fanclubdagen en andere bijeenkomsten. Voor het 40-jarig bestaan van de sociëteit Flatertheek in Naaldwijk werd de band in oktober 2010 weer heropgericht door Albert ‘Appie’ Heus (gitaar), Aad (gitaar) en Kees (bas) de Vetten en drummer Peter Groenewegen. Dit optreden sloeg zo goed aan bij de aanwezige oudere-jongeren dat Wooden Paul in 2011 zelfs een mini-tour gaat doen. Met het eerste optreden op de Muziekzolder!  Dus de spijkerbroeken en houthakkershemden werden weer uit de mottenballen gehaald om mee te kunnen swingen op al die ouwe blues-rock klassiekers.

De overvolle zolder was voor deze gelegenheid omgedoopt tot een Irish Pub. Wooden Paul speelde in twee sets klassiekers uit het omvangrijke oeuvre van de Ierse bluesrock legende Rory Gallagher. En vanaf het eerst nummer ‘Messing With The Kid’ zat de sfeer er gelijk goed in. Met grommende vocalen en degelijk (slag)gitaarwerk door Aad de Vetten waarbij zijn broer en bassist Kees en drummer Peter Groenewegen een vette ritmesectie vormde. Ook schitterende gitaarsolo’s door ‘Appie’ Heus, die hij al shuffelend en met prachtige grimassen op zijn gezicht ten gehore bracht. Met als hoogtepunten ‘A Million Miles Away’, ‘Bullfrog Blues’, ‘Walk On Hot Coals’ en ‘Tattoo’d Lady’. Sinds de her-oprichting van de band vorig jaar hebben de vier Houten Paulen meer gerepeteerd dan opgetreden. Maar op een paar schoonheidsfoutjes na was dat niet aan het sfeervolle zolder optreden af te horen. Deze vier muzikanten zijn zo gelauwerd en vooral enthousiast dat de vonk bij de eerste tonen al op het publiek oversloeg en al gauw ontbranden in een spontane blijk van verering; een vurig eerbetoon aan het originele Rory Gallagher repertoire. De afterparty met videoclips van Rory (‘Going To My Hometown’!) en de gebruikelijke classic rock muziek ging nog tot in de kleine uurtjes door. Wooden Paul is op 5 november a.s. weer te bewonderen op het Blues aan Zee festival in de Noviteit te Monster. Een must voor de ware Rory Gallagher- en bluesrock liefhebbers.

De setlist:
Messin’ With The Kid
Laundromat
I Wonder Who
Walk On Hot Coals
Cradle Rock
A Million Miles Away
Tattoo’d Lady
Hands Off
Bullfrogblues

Wooden Paul in de jaren zeventig en in 2011

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: